Suriye Ve Irak'taki İnsani Durum

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi Başkanı Maurer: 'Suriye ve Irak'ta yüzbinlerce insan öldü, milyonlar yurtlarından kaçmak zorunda kaldı. Suriye ve Irak içindeki göçmenlerin sayısının 10 milyon olduğu tahmin ediliyor. Yaşanan sıkıntılar eşi görülmemiş bir düzeye ulaştı'

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi Başkanı Peter Maurer, 'Suriye ve Irak'ta yüzbinlerce insan öldü, milyonlar yurtlarından kaçmak zorunda kaldı. Suriye ve Irak içindeki göçmenlerin sayısının 10 milyon olduğu tahmin ediliyor. Yaşanan sıkıntılar eşi görülmemiş bir düzeye ulaştı.' değerlendirmesinde bulundu.

Maurer, yaptığı yazılı açıklamada, bu ülkelerdeki insanların çoğunun büyük bir korku ve belirsizlik içinde yaşadığını ve her geçen gün şartlarının daha da zorlaştığını belirtti.

Açıklamasında, 'Suriye ve Irak'ta yüzbinlerce insan öldü, milyonlar yurtlarından kaçmak zorunda kaldı. Suriye ve Irak içindeki göçmenlerin sayısının 10 milyon olduğu tahmin ediliyor. Yaşanan sıkıntılar eşi görülmemiş bir düzeye ulaştı.' ifadesini kullanan Maurer, Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla bu ülkelerde yaşanan çatışmaları etkileme gücüne sahip olanlara 'İnsan onuruna' saygı gösterme çağrısı yaptı.

Maurer, insanların, 'Okulları, hastaneleri, evleri ve sivilleri koruyacak, insaniyete inanan, alıkonulanlara saygılı davranan ve ihtiyaç sahiplerine ön yargısız insani yardım sunan liderlere' ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Peter Maurer, insani yardımları artırmak amacıyla, tüm taraflarla bağlantı kurmaya hazır olduklarını kaydetti.
Kaynak: AA