Soma'da Buruk Bayram

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Soma'daki Madenci Şehitliği'ni ziyaret edenler, duygulu anlar yaşadı Ambulans şöförü Yalçın: 'Bayram sabahı, annem ve babamı ziyaret ettikten sonra ilk geldiğim yer, şehitlikte yatan arkadaşlarımdır'.

Manisa'nın Soma ilçesinde, şehit madencilerin aileleri, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Madenci Şehitliği'ni ziyaret etti.

Soma'da 13 Mayıs 2014'de meydana gelen kazada yaşamını yitiren madencilerin aileleri, bir bayrama daha buruk girdi. Bayram namazının ardından, Soma Mezarlığı içinde oluşturulan ve 39 madencinin kabrinin bulunduğu Madenci Şehitliği'nde hareketlilik başladı. Şehitliği ziyaret eden aileler, şehit madencilerin mezarı başında Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.

- 'Feryatları aklımdan çıkmıyor'

Madenci Şehitliği'ni ziyaret edenlerden ambulans şoförü İlyas Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada facia sırasında görevli olduğunu, çok sayıda yaralıyı hastenelere taşıdığını belirterek 2 yıl geçmesine rağmen madenci yakınlarının feryatlarının aklından çıkmadığını söyledi.

Halen her siren çaldığında o günü hatırladığını ifade eden Yalçın, olayda yaşamını yitiren arkadaşlarını hiç unutmadığını aktardı. Yalçın, 'Ölenlerin çoğunun adını bilmesem de yolda görüp selamlaştığım insanlardı. Bayram sabahı annem ve babamı ziyaret ettikten sonra ilk geldiğim yer şehitlikte yatan arkadaşlarımdır.' dedi.

Faciada yeğeni Sadettin Yılmaz'ı kaybeden Hayri Yılmaz ise yeğeninin acısını unutamadıklarını vurguladı. Yeğeninin kabri başında dua eden Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı.
Kaynak: AA