Midyat Kaymakamı'ndan Şehit Korucuların Ailelerine Ziyaret

Mardin Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen 2 korucunun ailesini ziyaret etti.

Kaymakam Bingöl, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İbrahim Halil Çitçi ve İlçe Müftüsü Şafi Bilik ile bayram namazını Ortaca Köyü Camisi'nde kıldı.

Camiden ayrılırken köylülerle bayramlaşan ve çocuklara harçlık veren Bingöl, daha sonra teröristlerce Anıtlı Jandarma Karakoluna bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen geçici köy korucuları Tahsin Demir ve Şehmus Boru'nun mezarlarını ve yakınlarını ziyaret etti.

Bingöl, şehitlerin ilçede düzenlenmesi planlanan büyük bir saldırıyı hayatlarını ortaya koyarak engellediğini söyledi.

Terör örgütünün Nusaybin'de gerçekleştirdiği saldırılar dolayısıyla 30 bin kişinin evlerini terk ederek Midyat'a geldiğini aktaran Bingöl,'Onlara hiçbir karşılık beklemeden evlerini açan Midyat halkının da bayramını yürekten tebrik ediyorum. Biz ne yaparsak yapalım şehitlerimizin fedakarlığının karşılığını ödeyemeyiz.' dedi.

Şehit Demir'in eşi Seyran Demir ise eşinin kendisini vatan için feda ettiğini belirterek acılarını paylaştığı için Kaymakam Bingöl'e teşekkür etti.

Şehit Boru'nun dayısı Halil İş de devlet yetkililerin gösterdiği ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek 'Buraya gelmekle bizleri çok mutlu ettiniz, sanki 2 şehidimiz de sağ oldu.' diye konuştu.

Kaymakam Bingöl ve beraberindekiler, daha sonra Altıntaş Jandarma Karakolunda görev yapan askerlerle bayramlaştı ve köylülerle bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA