Kırklareli'nde Tüm Akaryakıt İstasyonları Denetlendi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Kırklareli il sınırları içinde faaliyet gösteren akaryakıt ve LPG istasyonlarında damga, miktar, kaçak akaryakıt ve lisans denetimlerinin yapıldığı bildirildi.

Kırklareli'nde Tüm Akaryakıt İstasyonları Denetlendi
Kırklareli Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, geçen ay 7 ayrı ilden denetçi ve İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katılımlarıyla 10 denetim aracında 22 personelle il genelindeki akaryakıt istasyonlarında damga, miktar, kaçak akaryakıt ve lisans denetimlerinin yapıldığı belirtildi. Denetimlerle ilgili yapılan açıklamada, şu bilgilere yer yerildi:

"Kırklareli ilimiz Türkiye’de akaryakıt istasyon sayısı sıralamasında 37 sırada bulunup, 128 istasyonda toplam 1621 sayaç bulunmaktadır. Yapılan denetimlerde damga yönünden 1493 sayaç denetlenmiş 128 istasyonda 2 adet sayaç için tutanak tutulmuştur. Miktar yönünden yapılan denetimlerde 599 akaryakıt sayaç denetlenmiş eksik veren hiçbir sayaç bulunmamaktadır. Faal olan akaryakıt istasyonunda satışa arz edilen akaryakıtların kaçak olup olmadığının tespiti amacıyla, benzin ve motorin ürünlerinde ulusal marker denetimleri yapılmış olup, marker ölçümü yapılmış ve geçersiz akaryakıta rastlamamıştır. Yapılan denetimlerde damga yönünden 128 LPG sayaç denetlenmiş, 2 adet sayaç için tutanak tutulmuştur. Miktar yönünden yapılan denetimlerde 88 LPG sayaç denetlenmiş, eksik veren hiçbir sayaç bulunmamaktadır. Kırklareli Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü teknik personelince, periyodik ve ani denetimlerin yıl boyunca devam ettiği ilimizde, diğer illerdeki teknik personelin katılımı ile tüm istasyonlarda yapılan çapraz denetimler sayesinde kontrol edilmeyen akaryakıt ve LPG istasyonu kalmamıştır" denildi.
Kaynak: İHA