Canik'te Bayram Coşkusu

Canik Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Bayramlaşma Töreni Canik Belediyesi Hizmet Binası’nda yapıldı.

Canik'te Bayram Coşkusu
Yoğun ilginin olduğu törene Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanısıra,Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Ak Parti Canik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

"Biz büyük bir aileyiz"

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yaptığı konuşmada, bayramlaşma programına katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Başkan Genç, "On bir ayın sultanı olan Ramazan ayını geride bırakarak millet olarak, inananlar olarak Ramazan Bayramı’na kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz Samsun olarak, Türkiye olarak büyük bir aileyiz. Allah bu büyük ailenin birliğini ve dirliğini daim eylesin" dedi.

"Mazlum coğrafyalara dua"

Türkiye’de Ramazan Bayramı’nın huzur içerisinde kutlandığına işaret eden Başkan Osman Genç, "Temennimiz, bayramların dünyanın her köşesinde bayram gibi yaşanmasıdır. Ramazan Bayramının, dünyada özlediğimiz huzur ve barış ortamını bir an önce getirmesini diliyorum. Biz burada huzurlu bir bayram yaşarken mazlum coğrafyalarda yaşayan Müslüman kardeşlerimizin de huzur içerisinde bayramlar geçirmesi için dua ve temenni ediyorum. Sevdiklerinizle beraber, sağlıklı, mutlu, ağız tadıyla bir bayram geçirmenizi diliyorum" diye konuştu.

"Bizi kardeş yapan inancımızdır"

Müslüman olan herkesin kardeş olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "780 bin km vatan toprağımızda insanlarımızı kardeş kılan bu inanç kıyametin sonuna kadar devam edecektir. Sadece bu vatan topraklarında değil mazlum coğrafyalardaki insanların da huzur içinde, barış içinde ve kardeşlik içinde gözyaşının olmadığı, kanın akmadığı bir dünya arzu ediyoruz. Ülkemizdeki sorunları ancak birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde çözebiliriz. Kardeşliğimiz, inancımızdan dolayıdır. Kardeş olduğumuz bu coğrafyada kardeşçe yaşamak, hainlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde durmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"Amaçlarına ulaşamayacaklar"

Vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş da, "Şükürler olsun ki, millet olma irademizi diri tutan, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularımızı pekiştiren, bir Ramazan Bayramı’na daha ulaşmış bulunuyoruz. Ülkemizin huzurunu, bu birlik ve beraberliğini bozmak isteyenler amacına ulaşamayacaklardır” şeklinde konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler ise yaptığı konuşmada vatandaşların bayramını kutladı. Programın ardından Başkan Osman Genç, vatandaşlarla Bayramlaşma töreninin ardından, Milletvekili Fuat Köktaş ve misafirlerini makamında ağırladı.
Kaynak: İHA