Çadır Kentte Hüzünlü Bayram

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Kahramanmaraş'ta Ramazan Bayramı'na hüzünlü girdi Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Dayan: 'Suriyeli kardeşlerimizin duasına amin dedik. Bir an önce Suriye'deki iç savaşın bitmesi için dua ettik' Suriyeli Abdurrahman: 'Bir oğlum Suriye'de şehit oldu. Onun acısı var. Oğlumu özlüyorum, çocukluğumun geçtiği topraklarımı özlüyorum'

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Kahramanmaraş'ta Ramazan Bayramı'na hüzünlü girdi.

Kahramanmaraş'taki konaklama tesislerinde barınan 18 bin 500 Suriyeli, bayram namazını ülkelerinden uzakta kılmanın burukluğunu yaşadı.

Tekbirlerle Sahra Hastanesi bahçesinde toplanan Suriyeliler, aralarından birinin kıldırdığı namazın ardından birlik ve beraberlik konulu hutbeyi dinleyip ülkelerindeki çatışmaların bir an evvel sona ermesi için dua etti.

Namaz sonrası çadır ziyaretleri yapan Suriyeliler, birbirleriyle kucaklaşarak bayramlaştı.

Bayram namazını çadır kentte kılan Vali Yardımcısı Nurettin Dayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İslam dünyasında olduğu gibi Türkiye'de yaşayan yaklaşık 3 milyon Suriyeli tarafından da bayramın büyük bir coşkuyla kutlandığını belirtti.

Suriyeli misafirlerin yanında olmak için geldiklerini söyleyen Dayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Suriyeli kardeşlerimizin bayramlarını beraberce kutlamak, sevinçlerine ortak olmak için yaklaşık 18 bin 500 kişinin yaşadığı çadır kente arkadaşlarımızla birlikte geldik.Namazı birlikte kılıp birlikte dua ettik. Suriyeli kardeşlerimizin duasına amin dedik. Bir an önce Suriye'deki iç savaşın bitmesi için dua ettik. Dualarına amin dedik.Suriyeli kardeşlerimiz belki biraz buruk ve hüzünlü ama emin olun kendi memleketlerindeymiş gibi de bayramlarını eda ediyorlar. Çünkü onlar kardeş ülkenin toprağında olduğunu biliyorlar.'

Dayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlık sözünü de hatırlatarak 'Burası Suriyeli kardeşlerimizin de memleketi' diye konuştu.

Suriyeli 85 yaşındaki Ahmet Abdurrahman ise buruk da olsa Türkiye'de huzurlu bir bayram geçirdiklerini belirtti.Suriye'de savaşın devam ettiğini ve ellerinden duanın haricinde bir şey gelmediğini söyleyen Abdurrahman, 'Bir oğlum Suriye'de şehit oldu. Onun acısı var. Oğlumu özlüyorum, çocukluğumun geçtiği topraklarımı özlüyorum. Kaderimizde bu da varmış. Bize kucak açan Recep Tayyip Erdoğan ve halkına teşekkür ediyoruz. Bu güzellikleri unutamayız' dedi.
Kaynak: AA