BEÜ Diş Hekimliği Dolgu Ve Protez Tedavilerini Son Teknoloji İle Yapıyor

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’ne alınan son teknoloji CAD/CAM cihazıyla sağlık hizmeti sunumunda uluslararası standartta çalışmalarını yürütüyor.

BEÜ Diş Hekimliği Dolgu Ve Protez Tedavilerini Son Teknoloji İle Yapıyor
2015 yılında alınan 1 adet frezleme ünitesi, öğrenci eğitim modülü ve Protetik Diş Tedavisi ile Restoratif Diş Tedavisi ve Endodonti kliniklerinde kullanılmak üzere 2 adet ağız içi tarayıcı hizmete alındı. Bu kliniklerde CAD/CAM cihazı ile diş tedavileri öğretim elemanları tarafından yapılmaya başlandı.

BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi bu teknoloji sayesinde tek seansta diş renginde porselen dolgular, kişiye özel estetik diş uygulamaları, dişleri kesmeden estetik lamina uygulamaları yapılıyor. CAD/CAM cihazının hizmete alınması BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi kliniklerine birçok avantajı da getirdi. Geleneksel ölçü alma yöntemlerini ortadan kaldırdı ve bekleme süresini kısalttı. Geleneksel tedavi yöntemleri ile yapılan ve uzun sürede tamamlanması mümkün olan protez ve estetik dolgular bu teknolojinin kullanımı ile sayesinde saatler içinde tamamlanabiliyor. Amalgam veya kompozit dolgu materyalleri yerine daha dayanıklı ve sağlıklı olan Zirkonyum ve Seramik gibi materyaller kullanılarak üstün özellikleri olan restorasyonlar yapılabiliyor. Daha iyi restoratif materyallerin daha kısa süre içinde elde edilmeleri sağlanıyor.
Kaynak: İHA