Batman'da Ramazan Bayramı

Batman Valisi Ahmet Deniz, 'İslam coğrafyasında son yıllarda olduğu gibi bu bayramda da hüzün, gözyaşı, kan ve dehşet var. Bu bizim coğrafyamıza yakışmıyor.' dedi.

Vali Deniz, Batman Kültür Merkezi Konferans Salonundaki bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, bayramların birlik ve beraberliğin pekiştiği, yardımlaşmanın yoğun yaşandığı güzel günler olduğunu söyledi.

Bayramda terör saldırılarının gerçekleşmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Deniz, terör örgütlerinin gerçekleştirdiği saldırılar dolayısıyla bu coğrafyayı kan gölü haline getirdiğini bildirdi.

Bundan sonraki bayramlarda bu tür hadiselerin yaşanmaması temennisinde bulunan Deniz, 'İslam coğrafyasında son yıllarda olduğu gibi bu bayramda da hüzün, gözyaşı, kan ve dehşet var. Bu bizim coğrafyamıza yakışmıyor. Çünkü bizim dinimiz barış, kardeşlik, güzellik, paylaşım, yardımlaşma dinidir. Birlik ve beraberliğimizi Rabbim muvaffak eylesin, kötü niyetli olanlara da fırsat vermesin. Bu nedenle birlik beraberlik içerisinde başta ilimiz, ülkemiz, İslam coğrafyasında ve dünyada barış ve kardeşlik olmasını diliyorum.' diye konuştu.

Vali Ahmet Deniz daha sonra çocuk yuvası ile şehit ve gazi ailelerini ziyaret etti.

Kaynak: AA