Avusturya'da Ramazan Bayramı

Viyana'da Müslümanlar, bayram namazı için camilere akın etti.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan Müslümanlar, bayram namazı için camilere akın etti.

Müslümanlar, bayram namazı için sabahın ilk saatlerinden itibaren Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Avusturya Türk Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği (ATİB) Merkez Camisi'ni doldurdu. Namaz öncesi Filistin, Arakan ve Afrika'daki Müslümanlar için dualar okundu.

Bayram namazı kılındıktan sonra Viyana Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet Karadaş, hutbe okudu. Yapılan duaların ardından cemaat cami içerisinde bayramlaştı.

Bayram namazına katılan Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörsüz ve şiddetsiz yeni bayramlara kavuşma dileğini ifade etti. Göğüş, 'Maalesef terör ve şehit haberleri nedeniyle hepimiz buruk bir bayram yapıyoruz. İnşallah bu günler en kısa sürede sona erecek ve birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlar geçiririz.' dedi.

Din dersi öğretmeni Nazmi Erol ise bir bayramı daha gurbette yaşadıklarını belirterek, 'Vatanımızda olamamızın burukluğu var. Tüm İslam aleminin bayramı mübarek olsun. Gözyaşları dinsin, vatanımızda birlik ve beraberlik olsun.' diye konuştu.

Cami çıkışında gurbetçiler, telefonlarına sarılarak Türkiye'deki yakınlarının da bayramlarını tebrik etti.
Kaynak: AA