'65. Hükümet Dostlarımızı Arttırmayı, Düşanlarımızı Azaltmayı Hedefliyor'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "65. Hükümet dostlarımızın sayısını arttırmayı, düşmanlarımızın sayısını azaltmayı hedefleyen bir politika izliyor" dedi.

'65. Hükümet Dostlarımızı Arttırmayı, Düşanlarımızı Azaltmayı Hedefliyor'
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Valiliği tarafından Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Vali Ali Fidan tarafından karşılanan Bakan Özlü, Düzcelilerle bayramlaştı. Bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Faruk Özlü, 65. hükümetin icraat ve reform hükümeti olduğunu belirterek "Güzel bir bayram yapıyoruz ama maalesef içinde bulunduğumuz coğrafya ve ülkemizin belli bölgeleri bir bayram havasından uzak. Buna çok üzülüyoruz. İnşallah İslam alemine bayram tadında günler nasip eder diye dua ediyoruz. 65. hükümet bir icraat ve reform hükümetidir. Geçen hafta başbakanımızın başkanlığında ekonomik koordinasyon kurulu üyesi bakanlarımız ile toplantı yaptık. Dün bayram müjdesi şeklinde ekonomik önlemler paketi Sayın Başbakanımız Bakanlar Kurulu Toplantısı akabinde açıkladı.

Şimdi Türkiye’de ticaretin, ekonominin canlanması için hükümetimiz tedbirler alıyor. Bu paket önümüzdeki günlerde Güneydoğu Önlemler Paketi olarak devam edecek. Dünkü açıklananlar daha çok Türkiye geneline hitap eden önlemlerdi. Burada KOBİ’lerimize, küçük sanayicimize de önemli destekler pakette yer alıyor" dedi.



"Diğer komşularımızla da ilişkilerimizi geliştireceğiz güçlendireceğiz"

Bakan Özlü, 65 hükümet olarak düşman ülke sayısını azaltmayı dost ülke sayısını arttırmayı hedeflediklerini ifade ederek "Biliyorsunuz Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın bin yıldır, iki bin yıldır devam eden problemleri var. Şu anda bulunduğumuz coğrafyada aslında 2 bin yıllık 2 bin 500 yıllık hesapların muhasebesi yapılıyor. Tabi ülkemizi çok yakından ilgilendiriyor. Türkiye’de 3 milyara yakın Suriyeli kardeşimiz var. Gerçekten buna terör anlamında bize menfi yansımaları var. Ekonomik anlamda bize menfi yansımaları var. 65. hükümet dostlarımızın sayısını arttırmayı düşmanlarımızın sayısını azaltmayı hedefleyen bir politika izliyor. Bakın daha 40 gün oldu ve bu 40 gün içerisinde görüyorsunuz hem güney komşumuzla hem kuzey komşumuzla ilişkilerimizin yumuşadığı yumuşatıldığı bir sürecin içerisindeyiz başındayız. İnşallah önümüzdeki dönemde diğer komşularımızla da ilişkilerimizi geliştireceğiz güçlendireceğiz. Komşularımızla hem ekonomik hem ticari anlamda kültürel anlamda önemli gelişmeler olacak bunları hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Vali Ali Fidan da tüm katılanların bayramını kutlayarak, "Ramazan ayı gerek bireysel gerek aile yaşantımızda müstesna bir yere sahip. Ramazan Bayramı, hem kardeşlik ikliminin gelişmesi, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamında kırgınlıkların, dargınlıkların unutulması, güzelliklerin en üst seviyede yaşanması bakımından çok müstesna günler. İnşallah bu kutsal günlerin bereketiyle, kardeşliğimizi dostluğumuzu daha ileriye taşıyıp, birliğimizi beraberliğimizi pekiştirip, bundan sonra yapacağımız hizmetlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Selami Emen’in yaptırdığı duanın ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu..

Bakan Faruk Özlü Valilik bayramlaşmasının ardından Düzce Belediyesi Bayramlaşma törenine de katıldı.

Kaynak: İHA