Sakarya'da Yaz Tedbirleri

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, 'Vatandaşlarımızdan sahil güvenlik ekiplerimize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Asla istemeyeceğimiz durumların vuku bulmaması adına vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Lütfen bayram sevinci hüzne dönüşmesin.' dedi.

Arancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayının bitmesiyle sahillerdeki doluluk oranının ciddi seviyelere ulaştığını söyledi.

46 kişilik ekibin 26 gözetleme kulesi, 7 jet ski ve 1 zodyak bot ile 15 Eylül'e kadar her gün 09.00 - 19.00 saatlerinde vatandaşların can güvenliğini sağlamak için çalışacağını belirten Arancı, 'Geçtiğimiz yaz sezonunda boğulma vakalarına karşı en iyi belediye seçildik. İnşallah bu sezonu da başarılı bir şekilde geçireceğiz. Ramazan ayının sonlarına doğru ekiplerimiz Kaynarca Karaboğaz, Kocaali ve Karasu sahillerinde görevlerine başladılar. Gerekli işaret ve uyarı levhaları da sahil şeridine konuşlandırıldı. Vatandaşlarımızdan bu konuda ekiplerimize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Herhangi bir mağduriyet ve hatta asla istemeyeceğimiz durumların vuku bulmaması adına vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA