Saç Ekiminde Tepe Kısma Dikkat

Uzmanlar, saç ekim operasyonlarının deneyimli kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini söylüyor,

Saç Ekiminde Tepe Kısma Dikkat
Hairestetik Turkey Saç ekim Koordinatörü Engin Sönmez, saç ekiminde yapılan hatalar için vatandaşları uyardı. Sönmez, “Saç ekimi uygulamasında yanlış yapılan operasyonların deneyimli doktorlar tarafından uygulanması gerektiğinin altını çizerek belirtmek isterim. İşinde uzman olmayan ve saç ekimi operasyonlarında deneyimli olmayan doktor veya kişilerin saç ekimi uygulamasını gerçekleştirmesinin, saç ekimi uygulamalarında en çok yapılan hatalardan birisidir” dedi.

Saç ekiminde tepe kısma dikkat çeken Sönmez, “Saç ekiminde göndermiş olduğunuz saç fotoğraflarında eğer açıklık olan bölge yüzde 70’lik kısımda ise evet bu ekim işlemi 2 seansta yapılması gerekmektedir. Ama bu türlü vakalarda ikinci seans çalışması ekim başarısının yani ekim çalışması yüzdeliğinin yüzde 30’luk kısmını içermelidir. Yani 2. seans görecek olan hasta birinci ekim çalışmasında doldurulan bölge değil, ekim yapılmamış bölge olmalıdır” diye konuştu.

Saç ekimi konusunda müşterilerin saçın ön yani alından tepeye kadar olan kısımdan şikayetçi olduklarını kaydeden Saç ekim Koordinatörü Engin Sönmez, “Yani karşınızdaki insanın sizi ilk gördüğü ve ilk göz teması olan kısımdır. O zaman ekimde asıl yapılması gereken ille de iki seans ta işlem yapılması gereken müşterilerde ilk çalışma alın çizgisinden başlayarak sıkı bir şekilde tepe kısmına doğru olmalıdır. İlk ekim bütün ekim çalışmasının yüzde 70’lik kısmını tamamlamalıdır. İlk seansta önden başlayarak tepe kısmına doğru yapılacak olan sıklaştırma çalışması ile müşterinin asıl istediği hedefe ulaşılmış olunur. Önden arkaya doğru giden sımsıkı saçlar. Ama bazı ekimciler bizim gibi yüzde 100 müşteri memnuniyeti yerine hastayı ikinci seansa zorunlu bırakacak bir ekim yapmaktadırlar. Saç problemi olan bölgeye birinci seansta alınan kökü tamamıyla açıklık olan bölgeye ekme işlemi yapmaktadırlar. Böylelikle ekimden 3-4 ay sonra çıkan saçlar seyrek ve istenildiği gibi bir görünüme sahip olmayan saçlar oluyor ne yazık ki. Aralıklardan kellik görüldüğü içinde bu kısım ne olacak diye sorduğunuz da ikinci seans diyerek size zorunlu bir çalışma yapma yoluna gidiyorlar. Bu durumda ise hem zaten saçtan dolayı bozul olan psikolojinizi iyice bozmuş hem de 2. seansa mahkum bırakıp 2 kez para kazanma yoluna gidiyorlar. İşte tamda bu durumlarda biz diyoruz ki saç ekiminde ekim işlemini ilk seans ta alınacak olan kök sayısı ne olursa olsun alın çizgisinden itibaren tepeye kadar sıkı bir şekilde ektirin. Çıkacak olan ilk sonuçlar sımsıkı bir saç görüntüsü yaşatacağı için bazen şunu bile söyleyeceksiniz: ’tepemin arkası da azıcık kel kalsın. Benim için önemli olan ön görünüştü ve ben bunu başardım’ " diye konuştu.

Kaynak: İHA