Ramazan Sincan'da Bir Başka Güzel

Sosyal ve kültürel etkinliklerle Sincanlıları buluşturan Sincan Belediyesi, Ramazan ayını da dolu dolu geçirdi

Ramazan Sincan'da Bir Başka Güzel
Sincan Belediyesi, ramazan ayı boyunca Lale Meydanı, Yenikent Meydanı ve Temelli Meydanı’nda düzenlenen ramazan eğlencelerinde buluştu. Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna her akşam gerçekleştirilen iftar buluşmalarında ramazan ayının bereketini vatandaşlarla paylaştı. Gezici sahne aracılığıyla etkinlikleri Sincanlıların ayağına getiren belediye, farklı mahallelerde gerçekleştirilen gösterilerle de, vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. 28 gün boyunca devam eden gösterileri onbinlerce vatandaş izledi.

Her akşam farklı bir isim

Orta oyunu, meddah ve tuluat ile renklenen akşamlarda, Hasan Sağındık, Eşref Ziya Terzi, Abdurrahman Önül, İbrahim Sadri ve Ahmet Özhan gibi dev isimlerin yanı sıra Ömer Karaoğlu, Asım Akkuş, Esat Aydoğan, Ömer Selimoğlu, Fazlı Çoban, Ali Toprak, Mahmut Şevket Bayram, Ensar Kardeşler, Bahadır Özüşen, Ömer Faruk Keskin, Mustafa Caymaz, Sedat Uçan, Lütfi Doğan, Mustafa Demirci, Bahri Özüpek, Muhammet Sevinç, Muhammet Çelikel, Adem Karabey, Grup Dergah, Fatih Çalımlı, Arif Şahin, İbrahim Cuşan, Hakan Bayraktar, Ziya Uğur, Fatih Yardım, Mehmet Arıcı, İbrahim Sadri ve Hasan Ergin de vatandaşlarla buluştu.

Sahne çocuklar için kuruldu

Ramazan akşamlarına en büyük ilgi ise çocuklardan geldi. Sincan Belediyesi tarafından hazırlanan gezici sahne, her gün farklı bir mahallede, çocuklar için kuruldu. Ramazanın ilk günü Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde başlayan etkinlikler sırasıyla Selçuklu, Akşemsettin, 29 Ekim, Malazgirt, Ulubatlı Hasan, Yunus Emre, Törekent, İstasyon, Osmanlı, Pınarbaşı, Gazi Osman Paşa, Fevzi Çakmak, Plevne, Mareşal Çakmak, Tandoğan ve Gökçek Mahallelerinde gerçekleştirildi.

Elma yeme, yüz boyama ve şarkı söyleme gibi oyunlarla keyifli zaman geçiren minikler, kazandıkları ödüllerle de mutlu oldu. Oyunlar, çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekti.

İhtiyaç sahipleri unutulmadı

Sincan Belediyesi ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerini de unutmadı. Yıl boyunca sürdürdüğü sosyal yardımlara ramazan ayında da devam eden belediye, ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve yemek yardımlarına devam etti.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna da her akşam farklı ailelerle iftar sofralarında buluşarak ramazan ayının bereketini vatandaşlarla paylaştı. Ramazan’ın bolluk, bereket, hoşgörü ve dayanışma ayı olduğunu ifade eden Başkan Tuna, “Ramazan-ı Şerif’in ruhunu Sincanımızda yaşatmak için var gücümüzle çalıştık. İftar yemeklerinin ardından Lale Meydanı, Yenikent Meydanı ve Temelli Meydanı’nda düzenlediğimiz Ramazan Akşamları etkinliklerimizde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Gezici sahnemiz aracılığıyla da her akşam farklı bir mahallede, çocuklarımız için çeşitli gösteriler düzenledik. Bu sayede unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi de yeni nesillere aktarmış olduk” dedi.

Kaynak: İHA