Örgüt ideolojik olarak çöktü

Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki operasyonlarda teslim olan 6 terörist, PKK yöneticilerinin, kayıplardan birbirini suçladığını ve ideolojik çöküş yaşandığını söyledi. Teröristler “Onların peygamberi Zerdüşt, meleği şeytan” dedi

Örgüt ideolojik olarak çöktü
Örgüt ideolojik olarak çöktü
Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı idaresinde Lice ilçesinde 23 Haziran'da başlatılan 'Bayrak -14 Şehit Jandarma Abdülselam Özatak Müşterek Birlik Operasyonu' kapsamında Seyrek köyü kırsalında güvenlik güçleri tarafından köşeye sıkıştırılan 6 PKK'lı silahlarıyla birlikte teslim oldu. Teröristler ifadelerinde ise şok itiraflarda bulundu. PKK'lılar, örgütün şehirde ve kırsalda ağır darbe aldığını, bölge halkından destek göremediğini, bunun da örgüt kadrolarını ideolojik olarak çökerttiğini söyledi. PKK içinde derin çatlaklar oluştuğu, şehir merkezleri ve kırsalda büyük kayıplar veren örgütün yönetici kadrosunun birbirlerini suçladığını ifade etti. Operasyonda yakalanan terörist C.Y. ise ifadesinde kendilerine Zerdüştlük eğitimi verildiğini belirterek, 'Kürtlerin ilk dininin Zerdüşlük olduğunu söylüyorlardı. Onların peygamberi Zerdüşt, meleği şeytandır. Onların yanında 'şeytan' demek günahtı. İlk dini kitap Avesta'ymış. Bu sözler örgüt kitaplarında da geçiyor. Ben Müslümanım örgüte ilk katıldığımda baktım burada namaz yok, oruç yok, Müslümanlıktan uzaklar.'

KİMSE BU PİSLİĞE GİRMESİN
Kamplarda verilen eğitimlerde Müslümanlığa hakaret edildiğini söyleyen terörist C.Y. ifadesinde, 'Hazreti Muhammed için 'Sadece bir devrim yapmıştır, o öldükten sonra o din bitmiştir bizim için' diyorlar. Tüm gençlere çağrıdır. Buralara gelmesinler, katılmasınlar. Gelince beyinlerini yıkıyorlar. İslam dininden uzak tutuyorlar. PKK dışarıdan bakıldığı gibi değil. Kimse gelip bu pisliğe girmesin. İçine girince daha iyi anladık ama kurtulamadık. Bize sığınak kazdırdılar, erzak taşıttılar. Silah zoruyla yaşıyorduk orada. 'Kaçarsanız vururuz' diyerek tehdit ediyorlardı' dedi. Irak'ın kuzeyindeki kamplardan kaçışların önlenmesi için ise örgütün ele başı Murat Karayılan'ın talimatıyla kurulan infaz timinin sayısının da artırıldığı ortaya çıktı.

LİCE'DE OPERASYON BİTTİ

Diyarbakır'ın Lice ilçesi ve çevresinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sona ererken, 20 ton amonyum nitrat ve bombalı saldırılarda kullanılacağı tahmin edilen 22 otomobil ele geçirildidi. Lice, Hani, Hazro, Kocaköy, Silvan ve Kulp ilçeleri ile Muş'un Şenyayla bölgesi ve Bingöl'ün Genç ilçesini içine alan bölgede 23 Haziran'da başlatılan 'Bayrak -14 Şehit Jandarma Abdülselam Özatak Müşterek Birlik Operasyonu' tamamlandı. Operasyonlarda 6 terörist öldürülürken, 8 terörist teslim oldu. Yaklaşık 20 ton işlenmiş amonyum nitrat ile terör örgütü mensuplarınca çalınan ve bombalı saldırılarda kullanacağı değerlendirilen, 22 lüks araç ele geçirildi. Operasyonlarda 70 milyon kök hint keneviri ile 5 bin 89 kilogram toz ve 8 bin 260 kilogram kubar esrar imha edildi.

İmha edilen uyuşturucuların piyasa değerinin 16 milyar 11 milyon 356 bin lira olduğu bildirildi. Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 8 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Batman'da, bayramda saldırıda bulunmak amacıyla Diyarbakır kırsalından geldiği tespit edilen biri kadın 3 terörist yakalandı. Mardin Nusaybin'de de Gürün Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler saldırı düzenledi. Askerlerin karşılık vermesiyle teröristler kaçtı. Kızıltepe'de de PKK'lı teröristlerin zırhlı aracın geçişinde patlattığı el yapımı patlayıcı nedeniyle 1'i hamile kadın 3 kişi yaralandı.