Organlarıyla 3 Kişiye Hayat Verecek

Şırnak'ın Silopi ilçesinde trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 30 yaşındaki Aysel Şolcun'un iki böbreği ve karaciğeri Diyarbakır ve Malatya'da 3 kişiye nakledilecek Halil Şolcun: 'Kardeşimi kaybettiğim için çok üzülüyorum ama 3 kişinin kardeşimin organları sayesinde yaşayacağından dolayı da seviniyorum'.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen Aysel Şolcun'un (30) organları Diyarbakır ve Malatya'da 3 kişiye nakledilecek.

Şolcun, 4 gün önce fırından ekmek almaya giderken yolda kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Silopi Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Cizre Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Şolcun'un beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi, kadının organlarını bağışlama kararı aldı.

Bunun üzerine İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinden organları almak üzere Sağlık Bakanlığının tahsis ettiği özel bir uçakla bir ekip Cizre'ye geldi. Cizre Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatla Şolcun'un karaciğer ve iki böbreğini aldı.

Şolcun'un böbrekleri Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde organ bağışı bekleyen 2 hastaya, karaciğeri ise Malatya Turgut Özal Tıp Merkezindeki hastaya gönderilecek.

Turgut Özal Tıp Merkezi Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Veysel Ersan, ailenin örnek biri davranış sergilediğini belirterek, 'Alınan organlar, 3 kişiye can verecek. Birisi hayatını kaybetti ama bu sayede 3 kişiye can verecek. Bu anlamlı davranışlarından dolayı Şolcun'un yakınlarına teşekkür ediyorum.' dedi.

Cizre Devlet Hastanesi Anaztezi Uzmanı Dr. Ferhat Gündüz de ailenin duyarlılığı sayesinde 3 kişinin hayata bağlanacağını söyledi.

- 'Bi̇r kardeş kaybederken 3 kardeş kazanıyorum'

Kardeşinin organlarını bağışlama kararından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Halil Şolcun (36), insanları teşvik etmek için ailece böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Organ bağışı konusunda daha hassas davranılmasını isteyen Şolcun, şöyle konuştu:

'Kardeşimi kaybettiğim için üzülüyorum ama 3 kişi kardeşimin organları ile yaşayacağından dolayı da seviniyorum. Bi̇r kardeş kaybederken 3 kardeş kazanıyorum. Bu olay hepimizin başına gelebilir. Organları toprak altında çürüyeceğine 3 kişiye hayat vermesi için bağışladık. Vatandaşlardan da isteğimiz organ bağışı konusunda duyarlı olmalarıdır. Bu bir hayırdır ve kardeşimin hayrına 3 kişiyi sevindirdik.'

- Oğlu i̇le aynı kaderi̇ paylaştı

Halil Şolcun, kardeşinin 3 yıl önce oğlunu trafik kazasında kaybettiğini vurgulayarak, 'Kardeşim, oğlu ile aynı kaderi paylaştı. 3 yıl önce ramazan ayında 7 yaşındaki oğlu Can, karşıdan karşıya geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.' dedi.
Kaynak: AA