KYK Yurtkurt Van İl Müdürlüğü Çalışmaları

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Van İl Müdürü Mehmet Şerif Özalp, il genelinde 10 yurtlarının olduğunu belirterek, toplam 8 bin 79 öğrencinin ikamet ettiğini söyledi.

KYK Yurtkurt Van İl Müdürlüğü Çalışmaları
Yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Kredi Yurtlar Kurumu Van İl Müdürü Mehmet Şerif Özalp, yıl boyunca yaptıkları etkinliklerle ilgili bilgiler verdi. Van merkezde 3 erkek öğrenci yurdu ve 4 kız öğrenci yurdunun bulunduğunu ifade eden Özalp, “Erciş, Gevaş, Özalp dahil olmak üzere toplam 10 yurdumuz mevcuttur. Toplam öğrenci sayımız ise 8 bin 79’dur. Hizmet sunan personelimiz ise 552’dir. Tüm yurtlarımızda çeşitli etkinler düzenlemekteyiz. Semazen gösterisi, tiyatro, skeç, ve şiir dinletisi gibi etkinlikler. Bunun yanında tüm yurtlarımızda hat sanatı, ebru sanatı ve sergiler düzenlenmektedir. Tüm yurtlarımızda güvenlik konusunda denetimler yapılmaktadır. Başta yurt ve şube müdürlerimiz, yurt yönetim memurları ve güvenlik, temizlik, teknisyen yardımcıları, kalorifercilerle güvenlik toplantısı yapılıp daha hassas davranmaları, güvenlik zafiyetinin hiçbir şekilde gerçekleşmemesi için tüm tedbirler konuşulmuş ve sürekli denetimlerin artması sağlanmıştır. Günlük iki defa kampüsteki yurtlarımızda denetlemeler devam etmektedir” dedi.

Sportif faaliyetlere katılımların da sağlandığını ve bu alanda öğrencilerin motive edilerek büyük başarılara imza atmalarına katkı sunduklarını da vurgulayan Özalp, “Bölgesel satranç, masa tenisi, voleybol, futbol turnuvasında şampiyon olan futbol takımımız Ankara’da yapılan Türkiye finallerinde büyük bir başarı yakalayarak 2’nci olmuştur. Büyük başarılar elde edildi. Satranç, masa tenisi ve futbol turnuvaları düzenleyerek, müsabakaya iştirak edildi. Bunların yanında kültürel ve tarihi yerlerin gezilmesi için öğrenciler göndermekteyiz. Personelimize yönelik seminerler düzenlerken, tüm yurtlarımızda atölye ve proje geliştirme çalışmaları hazırlanarak, öğrencilerin ulusal çaptaki proje yarışmalarında derece almaları sağlandı. Van’ı bilmeyen öğrencilerimize yönelik geziler, ilin doğal kültür ve tarihi önem taşıyan yerlerin görülmesi için burada da geziler düzenlenmektedir. En önemlisi personelimize yönelik vermiş olduğumuz eğitimlerde, toplumsal olaylara müdahale, etkinlik, ikna etme yöntemleri, intihar vakalarını önleme, dini ve ahlaki değerler eğitimi ve birçok farklı konular eğitimler sunmaktayız” dedi.

Kaynak: İHA