Küçük Hafızlar Mukabeleyi Tamamladı

Manisa’nın Kula ilçesindeki Sarıgöz Camii yatılı erkek Kur’an Kursunda eğitim gören küçük hafızların Ramazan ayı dolayısıyla 3 camide okudukları mukabele, yapılan hatim duaları ile tamamlandı. Mukabelenin duaları sabah namazında Mehmet Akif Camii ve Gidişler camiinde öğle namazından sonra da Kurşunlu camiinde yapıldı.

Küçük Hafızlar Mukabeleyi Tamamladı
Ramazan ayı münasebetiyle Kula’nın 3 camisinde mukabele yapan Sarıgöz Camii yatılı erkek Kur’an Kursunda eğitim gören küçük hafızların mukabelelerini tamamlamaları nedeniyle hatim duası yapıldı. Kurşunlu caminde Kula İlçe Müftüsü Kamil Kırkız tarafından yaptırılan hatim duası programında küçük hafızlar yardımseverler tarafından çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

Kula İlçe Müftüsü Kamil Kırkız, ilçede her yıl olduğu gibi bu yıl da mukabele okunduğunu, bu yılın diğer yıllardan farklı olarak mukabeleleri küçük hafızların okuduğunu söyledi.



Müftü Kırkız, ilçedeki camilerde mukabele okunduğuna değinerek, “Her geçen yıl daha çok katılım oluyor. Buda çok sevindirici bir durum. Bu yıl Yaz Kur’an kurslarının Ramazan’a denk gelmesi de iyi oldu. Mukabeleyi çocuklar, gençler ve kadınlar da dinliyor. Bu yıl çok yoğun bir katılımla mukabele okunuyor. Mukabele usulü Kur’an okumak Ramazan ayına has bir sünnettir. Tüm Müslümanların bu konuya hassasiyet göstermesi gerekiyor. Peygamber Efendimizin bizzat uyguladığı bir sünnettir. Zira Kur’an-ı Kerimi Hz. Peygambere tebliğ eden Hz. Cebrail, her yıl Ramazan ayında Kur’an-ı Hz. Peygambere mukabele usulüyle okurdu. Bu şekilde günümüze kadar ulaşmıştır. Mukabele usulü takip ettiğimiz zaman hem Kur’an okuma sevabını kazanmış oluyoruz hem de Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getiriyoruz." dedi.

Kula kendi hafızlarını yetiştiriyor

Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak hafızlık kurslarının olduğunu dile getiren ilçe Müftüsü Kırkız şunları söyledi:

"Artık ilçemizde hafızlar yetişti. hafız adaylarımız cemaatin önünde mukabele okuyorlar. Mezun olan ve mezun olacak hafızlar var. Bu şekilde hafız öğrencilerimiz için da oldukça faydalı oluyor. Hafızlarımız mukabele usulü Kur’an okuyarak hem hıfzlarını geliştirmiş oluyorlar hem de tecrübe ediniyorlar. Bu küçük yaşta Kur’anı ezbere okuduklarında cemaatinde hoşuna gidiyor ve büyük bir şevkle iştirak ediyorlar. İnşallah bundan sonra Kula’da daha çok hafız yetişecek. Kula’da kendi hafızlarımızı yetiştiriyoruz. Başta Ramazan Ayı boyunca hafızlarımız ile tek tek ilgilenen Fatih Şentürk, İdris İyli hocamız olmak üzere tüm hocalarımıza, küçük hafızlarımız İsmail Yalçınkaya, Yunus Emre Yaman, İsmet Yılmaz, Mücahid İyli, Şakkir Furkan Yağcı, Enes Talha Oğuz ve Talha Nazlım Ekim’e sonsuz teşekkür ediyorum Ramazan-ı Şerif’in herkese hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum."

Yapılan törende küçük hafızlara İlçe Müftüsü Kırkız tarafından hediyeleri takdim edildi.
Kaynak: İHA