Hayırsevlerin Ramazan Yardımları İhtiyaç Sahiplerine Ulaştı

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve kurulduğu günden bu yana kamu yararına çalışan İhlas Vakfı, hayırseverlerin yardımlarını Ramazan süresince yaptığı organizasyonlarla Afrika’da; Somali, Habeşistan, Sudan, Uganda ile Afganistan, Hindistan ve Endonezya’da ihtiyaç sahiplerine, fakirlere, yetim ve öğrencilere ulaştırdı.

Hayırsevlerin Ramazan Yardımları İhtiyaç Sahiplerine Ulaştı
Yardımlarla ilgili konuşan İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Okyay; mübarek Ramazan ayında yapılan iyiliklere, hayır, hasenata ve bütün nafile ibadetlere farz gibi sevap, farzlara da başka aylarda yapılan yetmiş farz gibi sevap verildiğinin altını çizerek, İhlas Vakfını aracı kılan hayırseverlere teşekkür etti.

Okyay, hayırseverlerin ayni ve nakdi yardımlarını Afrika ve Asya’nın çeşitli ülkelerinde kurdukları iftar sofraları ve yardım organizasyonları ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını, ayrıca Türkiye geneli ve yurtdışındaki yurtlarda her gün 4000 civarında öğrencinin iftar sofralarında bir araya geldiğini söyledi.



Yardım ve bağışlarının dağıtımında son derece hassas davrandıklarını ifade eden Okyay; “Somali’ de Hashim Abdullah Abdi, Sudan’da Müştak Saygın, Uganda’da Ahmet Ertürk, Afganistan’da Abdülhekim Mahdum, Nur Muhammed, Hindistan’ın 3 bölgesinde Suhail Nizami, Muhammed Nasır ve Ahmet Kureyşi, Endonezya’da Muhammed Abdullah Azzam vakfımız adına yardımların dağıtımını koordine ettiler. Habeşistan ve diğer ülkelerde de mezun öğrenciler kanalı ile ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırdık” dedi.

İhlas Vakfının hizmetlerine maddi ve manevi katkıda bulunan tüm hayırseverlere tekrar teşekkür eden Okyay, tüm İslam aleminin bayramını tebrik ederek sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA