Havzalılar Sılayı Rahim Programı

Havza'da her yıl düzenlenen 'Kamlık Mahallesi Sılayı Rahim Programı' kapsamında İstanbul'da yaşayan Havzalılar memleketlerine geldi.

İstanbul Esenyurt Kamlık Köyü Derneği tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek 'Kamlık Mahallesi Sılayı Rahim Programı' için İstanbul'da toplanan Havzalılar, otobüs ve özel araçlarla Kamlık Mahallesi'ne geldi.

Gelenler, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu (İSDEF) Genel Başkanı Bahri Gökmen, İstanbul Esenyurt Kamlık Köyü Derneği Başkanı Mümin Köse ve dernek yöneticileri tarafından Kevser Akıllı Park'ta karşılandı.

Mahalle meydanında yakınları ile hasret gideren Havzalılar, daha sonra düzenlenen etkinliklere katıldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, burada yaptığı konuşmada, bu tür organizasyonları yapmanın zor olduğunu ifade ederek, 'Derneğimiz bu organizasyonu 5 yıldır aralıksız yapmakta. Bu programda hem bayramı memlekette geçiriyorsunuz hem sılayı rahim ile festivalinizi yapıyorsunuz hem de gurbette doğup büyüyen çocuklarınıza memleketinizi tanıtıyorsunuz. Onlar ata topraklarını tanıyor. İnşallah bu programlar devam eder.' dedi.

İSDEF Genel Başkanı Gökmen de etkinliğin 5 yıl önce kendisinin dernek başkanlığı döneminde başladığını anlatarak, 'Vermiş olduğumuz emekler boşa gitmemiş. Burada büyük bir emek var. Ben burada doğdum ve büyüdüm. Bugün İstanbul'da önemli bir kurumun genel başkanlığına seçildim. Bu süreçte desteğini yanımda hissettiğim değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Dernek başkanı Köse ise programlarına katkılarından dolayı Belediye Başkanı İkiz başta olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA