Beypazarı Bayramda Tatilcileri Bekliyor

Ankara'nın tarihsel dokusu ve doğal ürünleriyle ünlü Beypazarı ilçesi bayram tatilinde ziyaretçileri bekliyor Beypazarı Belediye Başkanı Kaplan: 'Beypazarı, gerek mimari yapısı, gerek tarihi eserleri, hanları hamamları ve en önemlisi de Osmanlı saray mutfağı tarzındaki lezzetleriyle mutlaka uğranılması gereken lezzetler durağıdır'.

Ankara'nın tarihsel dokusu ve eşsiz lezzetleriyle ünlü ilçesi Beypazarı, Ramazan Bayramı tatilinde, tarih, kültür ve lezzet meraklılarını ağırlamayı bekliyor.

Ankara'nın tarihi ilçelerinden Beypazarı, Hıdırlık Tepesi, İnözü Vadisi gibi doğal güzellikleri, Osmanlı mimarisinin korunagelmiş en güzel örneklerinden oluşan evleri, Suluhan Kervansarayı'nın yer aladığı tarihsel zenginlikleri, gümüş atölyeleri ve Osmanlı saray mutfağının en seçkin örnekleri ile yöreye has lezzetlerden oluşan zengin mutfağıyla dikkati çekiyor.

Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Beypazarı, Ramazan Bayramı'nda da ziyaretçilerini bekliyor.

- 'Mutlaka gelinmesi gereken bir durak'

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beypazarı'nın, başkent Ankara’nın en güzel ve tarihi dokusunu koruyan bir ilçesi olduğunu söyledi.

İlçeyi ziyaret edenlerin, hem Beypazarı'nın tarihsel dokusunu soluma hem alışveriş yapabilme hem de eşsiz lezzetlerinden tatma imkanı bulacağını ifade eden Kaplan, 'Beypazarı, gerek mimari yapısı, gerek tarihi eserleri, hanları hamamları ve en önemlisi de Osmanlı saray mutfağı tarzındaki lezzetleriyle mutlaka uğranılması gereken lezzetler durağıdır.' dedi.

Kaplan, bayram tatili dolayısıyla başta Ankaralılar olmak üzere Türkiye'nin her yerinden konuklarını ağırlamaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA