Bereket Konvoyu Batı Trakya'da

Bayrampaşa Belediyesi tarafından organize edilen Bereket Konvoyu İskeçe ve Gümülcine’de iftar verdiBereket Konvoyu Koordinatörü Hatipler: “İnsanların kalplerine asla sınır çekemezsiniz”“Belgırat’ta Yeniçerilemizin toplanma yeri Cuma Ovası'nda 180 yıl sonra ezan sesini gökyüzünün derinliklerine ulaştırdık”.

İstanbul'un Bayrampaşa Belediyesi tarafından 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' sloganıyla organize edilen Bereket Konvoyu, İskeçe'ye bağlı Kireççiler köyü ile Gümülcine bölgesindeki Mehrikoz köyünde iftar verdi.

Bereket Konvoyu’nun iftar programlarında ilahi dinletisi, semazen gösterisi ve Türk halk müziğinden örnekler sunuldu. Konuklara Osmanlı şerbeti ikram edilen iftar öncesinde Türkiye’den gelen ebru ve hat sanatçıları iftar alanına kurulan stantlarda çalışmalarıyla ilgili örnekler sundu.

Bereket Konvoyu’nun Balkanlar'daki son durağı olan Mehrikoz köyündeki iftar sonrasında AA muhabirine açıklama yapan Bereket Konvoyu’nun Koordinatörü Mustafa Hatipler, Bereket Konvoyu’nun, ramazan ayında Bulgaristan’ın Cebel bölgesinden başlayarak çeşitli Balkan ülkelerinde 20 yerde iftar programı düzenlediğini belirterek, “Bayrampaşa Belediyesinin Kadeşlik sınır tanımaz sloganıyla 12 yıl önce başlattığı bereket konvoyunun iftar programını bu yıl da başarıyla tamamladık. Mutluyuz” dedi.

Bereket Konvoyu’nun gittiği Balkanların her yerinde artan bir sevgi seliyle karşılandığını ifade eden Hatipler, “Balkanlardaki soydaşlarımız en değerli ay olan ramazanın en değerli anını iftar saatini bizimle paylaştılar. Mesele bir bardak su içmek, bir lokma yemek değil. Burada önemli olan gönüllerin beraberliğini, birlikteliğini sağlamak. Ziyaret ettiğimiz her yerde binlerce soydaşımızla bir araya geldik, ekmeğimizi paylaştık. Belgırat’ta Yeniçerilemizin toplanma yeri Cuma Ovası'nda 180 yıl sonra ezan sesini gökyüzünün derinliklerine ulaştırdık. Biz bu projeyle yola çıktığımız zaman şunun ısrarla altını çizerek söyledik. Dedik ki bir kara parçasının iki tarafına dikenli tel çekmek suretiyle iki taş koymak suretiyle sınır yapabilirsiniz ama insanların gönüllerine, kalplerine asla sınır çekemezsiniz. Hele bu insanlar kardeş ise kardeşlik asla sınır tanımaz. Bayrampaşa Belediyesinin 12 yıldır süren bu projesinin bugün bu noktaya gelmiş olmasından mutluyuz. Bu umut verici. Bu projede emeği geçen başta değerli Belediye Başkanımız Atila Aydıner olmak üzere herkese şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsololu Ali Rıza Akıncı, yaptığı konuşmada, Bayrampaşa Belediyesinin iftar programında bulunmaktan mutluluk uyduğunu belirterek, “Bu güzel beldede bizleri buluşturan Bereket Kervanı’na şükranlarımı sunuyorum. 12 yıldır bıkmadan usanmadan her türlü zorluğa katlanarak azimle sürdürdükleri çabayla Balkanlar'ın değişik bölgelerinde belki de birbirlerinden habersiz yaşayan, belki de birbirlerini unutmuş olan kardeş toplulukları buluşturdukları için kendilerine minnet duygularımı sunuyorum” ifadesini kullandı.

İftar programlarına Rodop ili Potami Milletvekili Avukat İlhan Ahmet, SYRIZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Kozlukepir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi (DEB) Başkanı Mustafa Aliçavuş, Türk azınlık ileri gelenleri ve çok sayıda Batı Trakyalı katıldı.
Kaynak: AA