Yörük Şenliğinde Renkli Görüntüler

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen şenlikte temsili Yörük düğünü, gelin alması canlandırıldı, halat çekme, çuval, keçi kırkma yarışmaları düzenlendi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde 7. Çukuryayla Yörük Şenliği düzenlendi.

Kemer Yörükler Derneği tarafından Kemer Belediyesi destekleriyle ilçenin en yüksek yaylalarından Çukuryayla'da gerçekleştirilen şenliğin sunuculuğunu, Rana Özdemir yaptı.

Şenliğe, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediyesi Başkanı Mustafa Gül, Kemer Emniyet Müdürü Tevfik Karakayalı, Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turhan Arslantürk ile farklı ilçelerden gelen dernek başkanları ve Yörükler katıldı.

Temsili yörük göçü ile başlayan şenlik, çoban ateşinin yakılmasıyla devam etti. Keçi derisinde yayık ayranının yapıldığı şenlikte daha sonra temsili yörük düğünü, gelin alması, halat çekme yarışı, çuval yarışı, keçi kırkma ve güreş müsabakaları düzenlendi.

Yarışma ve etkinliklerin ardından 'yörük beyi' seçimi de yapıldı. Yörük beyliğine iş adamı Durmuş Can seçildi.

Şenlikte konuşan Kaymakam Feslihan, şenliği düzenledikleri için Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turhan Arslan'a teşekkür etti. Feslihan, yörüklüğün Türk milletinin öz kültürü olduğunu belirterek, 'Yörük kültürünün yaşatılması ve devamı için büyük çaba sarf etmemiz gerekiyor. Modern çağ bazen bunlara el vermiyor ama bu tür etkinlikler Yörük kültürünü yaşatmaya katkı sunuyor.' dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Gül ise 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tek tutunacak dalın cumhuriyet olduğunun bir kez daha anlaşıldığını ifade ederek, 'Türkiye'de darbe girişimi sonrası millete sıkıntı yaşatanları eğlenerek lanetleyeceğiz. Çünkü bizim vazgeçilecek bir toprağımız, bayrağımız, İstiklal Marşımız yok.' diye konuştu.
Kaynak: AA