Uşak'ta FETÖ Soruşturması Kapsamında 643 Kişi Açığa Alındı

Uşak’ta Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı il genelinde yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar 26 kişi tutuklandı, kamuda görevli 643 kişi açığa alındı.

Uşak'ta FETÖ Soruşturması Kapsamında 643 Kişi Açığa Alındı
Uşak Valisi Ahmet Okur resmi internet sitesi vasıtasıyla yaptığı açıklamada yurt genelinde olduğu gibi

Uşak’ta da FETÖ’ye karşı etkin mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

Bu kapsamında bugüne kadar gözaltına alınan aralarında hakim, cumhuriyet savcısı, asker, polis, akademisyen, öğretmen, imamların bulunduğu30 kişiden 26’sının tutuklandığını açıklayan Vali Okur, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini bildirdi.

Kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik sürdürülen çalışma kapsamında da 323’ü milli eğitim müdürlüğünde olmak üzere 23 kamu kurumundan toplam 643 kişinin açığa alındığını ifade eden Vali Okur, detaylı çalışmanın sürdüğünü bildirdi.

FETÖ’YE YÖNELİK ÇOK YÖNLÜ VE TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası örgütle ilişkili özel eğitim kurumları, dernekler, yurtlar ve gazetelere yönelik titiz bir çalışma yürütüldüğünü aktaran Vali Okur, "Kamu kurumlarında bu yapıyla ilişkisi olanlar mutlak suretle tespit edilecek. Şu ana kadar 1 vakıf, 19 yurt, 6 özel okul, 4 dershane, 10 dernek, 1 sendika temsilciliği ile 2 gazete kapatıldı. FETÖ’nün darbe girişiminin üzerinden 15 gün geçti, bu süre zarfında tüm kurumlar üzerlerine düşeni yapıyor. Hemşehrilerimiz her gün kentin meydanlarında demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor. Birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz. Uşak Valiliği olarak zaman zaman basın açıklamasıyla vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Bu çerçevede bizim dışımızda yapılan açıklamalara vatandaşlarımızın itibar etmemesini özellikle istirham ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA