Şüpheli Ölümler Ve Mağdurları Derneği Başkanı Oktay Can Açıklaması 'Çocuklarımız FETÖ'cüler Tarafından Vuruldu'

Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği Başkanı Oktay Can, Türkiye’de şüpheli şekilde hayatını kaybeden 2 bin 300 askerden 40’ının soruşturmasını yürüten savcı ve ordu komutanının FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandığını belirtti. Can, komutanları tarafından öldürüldüğünü ileri sürdüğü askerlere şehitlik verilmesini talep etti.

Şüpheli Ölümler Ve Mağdurları Derneği Başkanı Oktay Can Açıklaması 'Çocuklarımız FETÖ'cüler Tarafından Vuruldu'
2009 yılında Tunceli’nin Hozat ilçesinde nöbet tuttuğu kulübede ölü bulunan piyade er Murat Oktay Can’ın babası ve aynı zamanda Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği Başkanı Oktay Can ve bir grup asker yakını, Aydın Kanza Park’ında 15 Temmuz darbe girişimin ardından yaşanan süreçle ilgili açıklama yaptı.

Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği Başkanı Oktay Can, 15 Temmuz darbe girişimi şehitlerine rahmet, gazilere acil şifalar diledi.

Oğlu Oktay Can’ın 05 Ekim 2009’da Tunceli’nin Hozat ilçesindeki birliğinde komutanı tarafından öldürüldüğünü iddia eden Oktay Can, "Oğlum iki mermi ile vuruldu. Nöbet kulübesinde silahı emniyette. Mermi çekirdeği ortada yok, merminin kaç metreden geldiği tespit edilemedi. 2 bin 300 askerin silahlarının hiçbirinde parmak izine rastlanmadı. Bu soruşturmaları yapan ordu ve bölük komutanları FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandılar" dedi.

"40 ailenin soruşturmasını yürüten savcı ve komuta tutuklandı"

Vatani görevini yaparken şüpheli şekilde hayatlarını kaybeden askerin şehitliklerinin verilmesini isteyen Oktay Can, "Askeri mahkemelere resmi deliller sunmamıza rağmen sonuç alamadık. Bizim soruşturmamızı yapan askeri savcı da tutuklandı. 81 ilde üyelerimizden 40 tanesinin soruşturmasını yapan askeri savcı ve ordu komutanları da tutuklandı. Biz bu süreçten sonra başta, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İçişleri Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız ve Genelkurmay Başkanımızdan çocuklarımızın şehitliğinin verilmesini istiyoruz. Biz daha önce bakanlar ve partilerin grup başkanlarıyla görüştüğümüzde, ’Bir komutan askerini vurmaz’ diyorlardı. Ama çürük elmalar olduğunu söylüyorduk" diye konuştu.

"Şehitlik istiyoruz"

15 Temmuz darbe girişiminin söylediklerini doğrular nitelikte olduğunu vurgulayan Oktay Can, "Çocuklarımızın hepsi komutanları tarafından vuruldu. Biz, çocuklarımızın şehitlik kapsamına alınmasını istiyoruz. O dönemde tüm komutanlar birbiriyle bağlantılıydı. Benim oğlumu vuran komutan dahi tutuklandı. Benim gibi 40 aile bu durumda. 2 bin 300 tane şüpheli şekilde vurulan askerimiz var" iddiasında bulundu.

"Çocuklarımız katledildi"

Muş’n Hasköy ilçesi Gökyazı Jandarma Karakolu’nda 9 Aralık 2012’de şehit olan Uysal Doğan’ın babası Rıza Doğan, 15 Temmuz darbe girişimde FETÖ mensubu askerlerin sivilleri katlettiğini belirterek, sivilleri katleden komutanların, şüpheli şekilde öldürülen askerleri de katlettiğini ileri sürdü. 2.5 yıl sonra oğlunun kanlı elbisesini gönderen FETÖ’cülerin çocuklarını öldürdüğünü ileri süren Doğan, komutanların yargılanmasını istedi.
Kaynak: İHA