Diyarbakır'da HDP 'Darbeye Hayır Demokrasi Hemen Şimdi' Mitingi Yaptı

Diyarbakır’da partisinin ‘Darbelere hayır Demokrasi hemen şimdi’ mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 15 Temmuz’da darbe girişimine karşı çıktıklarını ve bu darbeye karşı çıkmanın AK Parti’ye destek olmadığını sadece demokrasiye destek olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da HDP 'Darbeye Hayır Demokrasi Hemen Şimdi' Mitingi Yaptı
HDP il örgütünce Diyarbakır’da ‘Darbelere hayır Demokrasi hemen şimdi’ mitingi yapıldı. Yenişehir ilçesinde bulunan İstasyon Meydanı’nda gerçekleşen mitinge HDP Diyarbakır milletvekilleri, İmralı heyeti, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il, ilçe eş başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kürtçe müziklerle başlayan mitingde tertip komitesi sık sık atılan sloganlara karşı uyarıda bulunurken, açılan flamaların da indirilmesini istedi.

Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, her daim yüreği özgürlük hasretiyle yanan halkın uzun bir süre sonra 5 Haziran Meydanı’nda buluşmaktan çok mutlu olduğunu ve bu 5 Haziran 2015’te bu meydanda konuşma yapmak üzere hazırlandığı sırada bir katliamla karşılaştığını belirtti.

Demirtaş, “Hayatını kaybeden herkesi, özgürlük mücadelesinde canını verenleri anarak başlamak istiyorum. O patlamada iki bacağını kaybeden Lisa Çalan arkadaşımın şahsında herkese sevgilerimi gönderiyorum. Çok daha güçlü bir iradeyle meydanlardayız. Yine 3 gün önce Suriye’nin Kamişlo kentinde insanlık düşmanı DAİŞ katliam yaptı. İslam adına yola çıktığı bu barbar anlayış topraklarımızda silinene kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

"Darbeye karşı çıkmak AK Parti’ye destek değil, demokrasiye destektir"

15 Temmuz darbe girişimini de değerlendiren Demirtaş, darbeye karşı olduklarını belirterek, “On binlerin vereceği mesajı herkesin iyi anlaması lazım. Türkiye 36 yıl sonra bir askeri darbeyle karşı karşıya kaldı. 36 yıl içinde postmodern bir darbeyle karşılaştı. Darbenin ne olduğunu size anlatacak değilim. Kesintisiz bir darbe anlayışı devam ediyor. 1980’de darbe yapıldığında nasıl bu zihniyetin karşısında olduysak bugün, 15 Temmuz’da da karşı çıktık. 15 Temmuz’da darbeye karşı çıkmak AK Parti’ye destek değil, demokrasiye destektir. İzmir’de, İstanbul’da bunun için alanlardaydık. Önümüzdeki haftalar da aylarda da tankına topuna güvenen cunta anlayışa yine biz karşı çıkacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından miting olaysız bir şekilde sona erdi.
Kaynak: İHA