Çimi Yaylası'nda Şenlik Düzenlendi

Akseki'de 16. Çimi Yaylası Arıcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 'Yayla Şenlikleri' başladı.

Bin 900 rakımlı Çimi Yaylası Kuyu mevkisinde düzenlenen şenlikte konuşan AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, atalarının asırlardır bu topraklarda yayladığını belirtti.

Gelenekleri sürdürmenin önemine işaret eden Aydın, 'Çocuklarımızı buralara getirelim, görsünler, atalarımızın geleneklerini unutmasınlar.' dedi.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine de değinen Aydın, şunları söyledi:

'Ülkemiz büyük bir tehlike geçirdi. Maalesef hiç aklımızda olmayan başımızdan böyle büyük bir felaket geçti. Ama, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir emriyle partili, partisiz, sağcısı, solcusu herkes demokrasi adına sokaklara döküldü. Tankın gücünü halkın gücü yendi ve bu darbe girişimi önlendi. Tüm millet ülkesine sahip çıktı. Şükürler olsun ki bunları atlattık. Bundan dersler çıkaracağız ve çıkardık. Şu anda ülkede büyük bir birlik ve beraberlik var. Tüm partiler bir araya gelerek meclisi açık tuttuk. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanları bir araya gelerek 'Darbeye karşıyız' diye bir açıklama yaptılar. Hepimiz bir araya gelerek tek yumruk olduk.'

Kaymakam Murat Beşikci de, şenliklerin, yayla turizmi açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Şenliğin yöre halkının bir araya gelmesine de vesile olduğunu belirten Beşikci, 'Bunlar aynı zamanda toplumumuzdaki birlik beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendiriyor.' diye konuştu.

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal da, yayla şenliklerinin, Orta Asya'dan günümüze ulaşan, Türk gelenek ve göreneklerinin dağlardaki yankısı olduğunu ifade etti.

Başkan Uysal, 'İnsanlar kalabalıklar içerisinde hızla yalnızlaşıyor. Aynı soyadı taşıyan yakın akraba birçok kişi birbirini çoğu zaman hiç görmüyor ve tanımıyor. Çimi Yaylası buluşmamız birliğimiz, beraberliğimiz ve kaynaşmamızın en önemli aktörü olacaktır.' dedi.

Çimi Yaylası Arıcılar Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muzaffer Arıcı, atalarının 600 yıldır Çimi'de yaylaya çıktığını, düzenledikleri bu şenlikle insanları kaynaştırmayı hedeflediklerini belirterek, 'Kardelen çiçeği, peyniri ve balı ile meşhur olan Çimi Yaylası'nı tüm insanlarımıza göstererek, geniş olan meralarımızda insanlarımızın barış içinde yaşamaları için katkıda bulunmak amacı ile bu şenlikleri düzenliyoruz.' dedi.

Şenlik kapsamında mevlit okundu, tulukta ayran yayıldı.

Festival ağalığını 5 bin 500 lira ile Çimi Mahallesi Muhtarı Ramazan Ünal aldı.

Hayırseverler tarafından yaptırılan caminin açılışı da şenlik sırasında yapıldı.

Kaynak: AA