Ceylan Açıklaması ''İman Gücü, Tankın Gücünü Yendi''

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ Kargı’yı ziyaret ederek 16 gündür saat kulesi meydanında devam eden demokrasi nöbetine katıldılar.

Ceylan Açıklaması ''İman Gücü, Tankın Gücünü Yendi''
Saat Kulesi meydanındaki demokrasi nöbetine, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcısı Orhan Türüdi, AK Parti Kargı İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, İl Genel Meclis Üyeleri, kurum müdürleri, köy muhtarları ve binlerce vatandaş katıldı.

Meydanda toplanan coşkulu kalabalığa hitap eden AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, 15 Temmuz akşamı Kargı halkının demokrasisine sahip çıktığını belirterek, ’’15 Temmuz akşamı öyle bir demokrasi tarihi yazdınızki, Avrupa’ya ve tüm dünyaya örnek oldu. 15 Temmuz akşamı üniformaya bürünmüş sözüm ona sözde askerler, hainler şunu bilmiyorlardı. Onlar sizlerin parasıyla alınmış tankla, helikopterle, uçaklarla sizleri kurşunlarken şunları bilmiyorlardı. Onlar tüm Türkiye gibi Kargı’nın da iman dolu göğsü olduğunu bilmiyorlardı. O hainler o gece alçakça darbe kalkışmasına başlarken, gerçek silahlı kuvvetlerin içerisinde vatanını, milletini, bayrağını seven subayları, erleri unuttular. Bakın o gece diğer vekil arkadaşlarımız bombalanan TBMM’deydiler. Bende Çorum’da sizlerle birlikteydim. O gece ilk haberi duyduğumuzda sayın valimizle görüştüm. Devlet adına dimdik ayaktaydı ve valiliğin tüm ışıkları yanıyordu. Sayın valimize millet adına teşekkür ediyorum. Aynı gece emniyet müdürümüz ve jandarma komutanımız’da dimdik yanımızdaydı. Devletin bekasını bozmak isteyen bu hainler bu halkın dimdik ayakta duracağını hesap etmediler. Biz şunu biliyoruz ki, bizde korkmak, üzülmek, tedirgin olmak yok. Çünkü biz biliyoruz ki Allah bu milletledir. Ben o günden bugüne kadar demokrasi nöbetini sürdüren herkese teşekkür ediyorum ama evinde kundakta bebeğini bırakıp, sofrasında aşını yarım bırakıp gelen hanım kardeşlerime daha çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA