Başkan Çelikcan Açıklaması 'Bu Millet Bir Destan Daha Yazıyor'

Adanalı ünlü sanatçı Murat Kekili, Yüreğir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen mitingde Adanalılarla buluştu. İstasyon Meydanı’nda on binlerce Adanalıya seslenen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Şanlı tarihi nice destanlarla dolu olan bu millet bir destan daha yazıyor” dedi.

Başkan Çelikcan Açıklaması 'Bu Millet Bir Destan Daha Yazıyor'
15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından her akşam 19.30’da İstasyon Meydanı’nda ‘Demokrasi Nöbeti’ tutan on binlerce Adanalıya çorba, çay, ayran, simit, su ve tatlı gibi çeşitli ikramlarda bulunan Yüreğir Belediyesi hafta sonunda yaptığı beste ile sosyal medyada izlenme rekorları kıran Adanalı ünlü sanatçı Murat Kekilli ve Çukurovalı halk ozanlarını vatandaşlarla buluşturdu. Alanı dolduran on binlerce Adanalıya ‘Vatan Millet Aşkına’ eseri ile seslenen Kekilli darbe girişimini lanetledi. Kekilli’den önce sahne alan Çukurovalı halk ozanları ise şiirleri ve atışmaları ile büyük beğeni topladı.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ve Murat Kekilli ile birlikte kanlı darbe girişiminde şehit düşen Adanalı kahramanlarımızın isimlerini tek tek okuyarak alandan yoklama aldı. Şehitlerin isimlerinin tek tek okunmasının ardından alanı dolduran binlerce Adanalı ‘burada’ diye haykırdı.

Meydan ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları ile inlerken Başkan Çelikcan Kekilli’ye Allah’ın 99 isminin yazıldığı Esma-ül Hüsna tablosu hediye etti. Sahnesinin ardından alanda açılan ‘Demokrasi Nöbeti Anı Defteri’ni imzalayan Kekilli duygu ve düşüncelerini yazdı. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan ünlü sanatçı hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen Adanalı hayranlarını kırmadı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi kanlı darbe girişimi ile milli iradeyi gasp etmek isteyen hainlere fırsat vermeyen Adanalının İstasyon Meydanı’nda kenetlenerek FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması’nı lanetlediğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Sivil Toplum Kuruluşlarımızın organizasyonu ile meydanlarımız Allah’a şükür tıklım tıklım doluyor. Şanlı tarihi nice destanlarla dolu bu millet bir kez daha destan yazıyor. Vatanına, milletine, bayrağına, devletine ve iradesine sahip çıkıyor. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek yeni bir emre kadar meydanlardan ayrılmayacağız. Bizde Yüreğir Beleyesi olarak ilk günden itibaren gecenin ilerleyen saatlerine kadar nöbet tutan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Hafta sonunda da ‘Vatan Millet Aşkına’ bestesi ile gönüllerde taht kuran değerli sanatçımız Murat Kekilli ve Çukurovalı halk ozanlarımızı vatandaşlarımızla buluşturduk. Nöbetimiz her akşam saat 19.30’da ay yıldızlı bayrağımız altında devam ediyor. Meydanları hainlere bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA