Başkan Ataç'a Ziyaret

Tepebaşı Belediyesi, Dünya Kırım Tatar Kongresi adına düzenlenen programda, Kırım Tatar Milli Meclisi Eski Başkanı Mustafa Abdülmecil Kırımoğlu'nu misafir etti.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Dünya Kırım Tatar Kongresi' adına Eskişehir’de bulunan Kırım tatarlarının milli lideri ve Kırım Tatar Milli Meclisi eski Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nu ağırladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kırımoğlu'nun belediye binasında yer alan çeşitli sanat eserlerini gezerek Başkan Ataç’tan bilgi aldığı bildirildi.

Programda konuşan Başkan Ataç, 'Tepebaşı 20-25 ilden daha büyük bir ilçe. 1999 yılından sonra hızla gelişerek bu noktaya geldi. Dışarıdan gelen insanların çok sevdiği, aydınlık, çağdaş bir beldeyiz. Tepebaşı halkının yüzü güler. Zaten “Hayat Tepebaşı’nda” cümlesi bizim sloganımız. Sayın Kırımoğlu’nun adını verdiğimiz bir parkımız var. Bir de bildiğim kadarıyla Kırım Anıtı sadece Amerika’da ve Eskişehir’de var. Geçen sene biz o anıtın yerini değiştirdik. Kırım Tatarları'nın yoğun olarak yaşadığı bölgeye aldık. Sayın Kırımoğlu’na ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ise Başkan Ataç'ın halkın sevgisini kazanmış bir insan olduğuna değinerek, 'Halkınız da sizi çok seviyor. Sevmemiş olsaydı sizi 3 kez belediye başkanı olarak seçmezdi. Başarılarınızdan dolayı tebrik ederim. Ayrıca Kırım Tatarları'na verdiğiniz desteklerden dolayı da çok teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun.” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA