Akçakoca'da Turist Yoğunluğu

Akçakoca Belediye Başkanı Yemenici: 'Otel ve pansiyonlarda yüzde 80 doluluk oranı bulunuyor. Nüfus, 4 kat artarak 130 bin civarına çıktı'

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, ilçede son bir haftadır turizm yoğunluğu yaşandığını belirterek, 'Otel ve pansiyonlarda yüzde 80 doluluk oranı bulunuyor. Nüfus 4 kat artarak 130 bin civarına çıktı.' dedi.

Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçakoca'nın Batı Karadeniz'in en önemli sahil kentlerinden biri olduğunu, son bir haftadır da turizmde yoğunluk yaşandığını söyledi.

Özellikle hafta sonunda yerli ve yabancı turistlerin günübirlik ilçeye geldiklerini ifade eden Yemenici, ' Sezon başında çıkış yakaladık ve bu çıkışı koruyoruz. İlçemize yoğun bir turist akını var. Otel ve pansiyonlarda yüzde 80 doluluk oranı bulunuyor. Nüfus 4 kat artarak 130 bin civarına çıktı. Bu akın ile nüfus yukarıya doğru ivme kazanıyor. Dolayısıyla ticarette yükseliş olup hemşehrilerimizin yüzü gülüyor.' diye konuştu.

Akçakoca'nın çok güzel bir kent olduğunu ve tatil için tüm imkanların bulunduğunu kaydeden Yemenici, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Büyük turizm firmaları, Karadeniz turlarında Akçakoca'yı, turun başlangıç noktası ilan etti. Özellikle Batum'a kadar uzanan turlarda, tur operatörleri, tatil serüvenini Akçakoca'dan başlatıyor. Buradan başlayarak, günübirlik diğer Karadeniz illerine uğrayarak turlarını tamamlıyorlar. Bunun için çok çaba sarf ettik. Gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamak görevimizdir.'

Akçakoca Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ömer Özcan da ilçeye turizm acentelerinin çok sıcak baktığını kaydederek, 'İlçemize yoğun turist girişi bulunuyor. Sezon başında hedeflediğimiz yüzde 80'lik oranı aşmış durumdayız. İstanbul, Ankara, Sakarya, Bolu, Bursa ve Eskişehir başta olmak üzere bir çok ilden vatandaşlarımız bizi tercih ediyor.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA