Türkiye'nin Muhtarları Samsun'da Buluştu

Türkiye’nin 81 ilinden gelen yaklaşık 250 muhtar Samsun’da düzenlenen seminerde buluştu.

Türkiye'nin Muhtarları Samsun'da Buluştu
Samsun, "Mahalleden Büyükşehire, Çevresel ve Görsel Kirlilikle Mücadelede Muhtarlarımızın Rolü" başlıklı seminere ev sahipliği yaptı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Muhtarlar Federasyonu ve Samsun Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen seminer Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Seminere Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser ve Türkiye’nin 81 ilinden gelen muhtarlar katıldı.

Toplantının açılış konuşması yapan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle kınadıklarını söyledi.



Yılmaz: "Bu coğrafya da yaşamanın bir bedeli var"

Konuşmasına 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Karışıklıkların olduğu bu coğrafyada bize de bedel ödetmeye çalışıyorlar. Fakat bize bedel ödetmeye çalışanların karşısında dimdik durarak buna karşı çıkıyoruz. Tüm gücümüzle ve 79 milyon insanımızla bize ödettirilmek istenen o bedeli iteceğiz ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek kuracağız. Türkiye’nin gelişmesini istemeyen hainler 15 Temmuz akşamı o hain kalkışmayı yaptılar. O hain hamleyi önce Allah, ondan sonra halkımız, kahraman polisimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimizdeki o hainlerin dışındaki kahraman askerlerimiz önledi" dedi.

"Çevresel ve görsel kirlilik meselesini dert edinin"

Muhtarlara seslenen Başkan Yılmaz şöyle devam etti: "Şehir deyince mahalle, mahalle deyince akla muhtar geliyorsa, muhtar deyince akla şehir gelir diye düşünüyorum. Çevresel ve görsel kirlilik meselesini dert edinin. Bırakın çöpü, onlar zaten belediyelerin işi. Ama bizim farkında olmadan etrafımızda gördüğümüz kirlilikler var. Bir noktadan sonra bakarkör oluyoruz artık. Kanıksıyoruz etraftaki çirkinlikleri. Şöyle arabanıza bindiğinizde mahallenizde gezerken, bakkalın önünde otururken etrafta düzene sokulabilecek neler var diye düşünün ve düşündüğünüz bu şeyleri belediye başkanlarınıza iletin. Belediye başkanlarımızın da buna ihtiyacı var diye düşünüyorum."

Karaaslan: "Milletin iradesinin üstünde hiçbir irade yok”

15 Temmuz akşamı halkın ortak bir duruş sergilediğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "15 Temmuz’dan beri halk vatanına ve demokrasine sahip çıkmak için meydanlara çıktı. Bizim terörle mücadelemiz her anlamda devam ediyor. Milletin iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur. Demokrasi yerelde başlar. Demokrasi şehirde, mahallede başlar. Demokrasi ailede başlar. Her şerde bir hayır gizlidir. Bu yaşanan acı tecrübe bize birçok şeyi de gösterdi. O gece Türk yoktu, Kürt yoktu, Alevi yoktu, Sünni yoktu, hiçbir ayrım yoktu. O gece hepimiz tek yürek olduk. Çünkü mesele memleket meselesiydi ve gerisi teferruattı. Biz o gece hem içteki hem dıştaki düşmanlara güçlü bir mesaj verdik. Bugün Diyarbakır Ulu Camii önündeki meydanın, Samsun Cumhuriyet Meydanı’ndan bir farkı var mı? Orada da ay-yıldızlı bayrağımızla 10 binlerce insan vatanları için meydanlarda değil mi? Aynı şekilde bütün Doğu ve Güneydoğu’da bunu görmedik mi? İşte biz bunu görmüş olduk" diye konuştu.

Şahin: "Jandarma komutanı hüngür hüngür ağladı"

15 Temmuz akşamında herkesin başından geçen olaylar olduğunu söyleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Biz de bunu Samsun’da çok yoğun bir şekilde yaşadık. İki bakanımız da buradaydı. Biz o gece bakanlarımızla, milletvekillerimizle alana çıktığımız zaman bir yanıma jandarma komutanını, bir yanıma emniyet müdürünü alarak alana yürürken insanlar bizi alkışlıyordu. İnsanlar bu birlikteliği çok arzuluyorlardı. Daha sonra makama geçtiğimde jandarma komutanı hüngür hüngür ağladı. ‘Biz bu üniformayı onurumuzla taşıyoruz, ne bu ne oluyor sayın valim’ dedi" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi seminerin ardından muhtarlara Samsun’u gezdirdi.
Kaynak: İHA