Tüketiciler Birliği Vakıf Üniversitelerinin Reklam Aldatmacası Konusunda Uyarıda Bulundu

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin üniversite tercih döneminde, öğrencilere ve ailelere, vakıf üniversitelerinin yanıltıcı reklamlarına dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu

Tüketiciler Birliği Vakıf Üniversitelerinin Reklam Aldatmacası Konusunda Uyarıda Bulundu
Tercih dönemlerinde devlet üniversitelerinin yanı sıra vakıf üniversitelerinin, başarılı öğrencileri bünyelerine katmak için her türlü reklam aldatmacasını kullandıklarına dikkat çeken Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, “Özellikle öğrencilere verilecek burslar konusunda insanı hayrete düşüren bilgiler görüyoruz. Vakıf Üniversitelerinin vermeyi taahhüt ettiği burslar konusunda anne ve babaları uyarıyoruz. Öğrenci kapma yarışı adeta dolmuşçuların müşteri kapma yarışına döndü. Ücretlerini artırıp daha sonra da % 50 civarına indirim yapan üniversiteler olduğunu duyuyoruz. Bu aşamada üniversite yönetiminin sözlü ifadelerinden ziyade yazılı sözleşmelerin iyi okunması ve ona itibar edilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

Başkan Mahmut Şahin, “Öğrenciler ve veliler, sözleşme metninde, burs ücreti kaç sene sürecek, burslar hazırlık dönemini kapsıyor mu, daha sonraki senelerde ek ücret adı altında bir ödeme istenecek mi, okulun uzaması durumunda burslar da nasıl bir değişiklik olacak, önümüzdeki senelerde yapılacak zamlar sizi ne kadar etkileyecek sorularının yanıtlarını aramalıdır.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA