Kampta Bir Araya Geldiler

Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM), Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) ve KKTC Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği iş birliği düzenlenen 2016 Yaz Liderlik Kampı 18-22 Temmuz tarihleri arasından Ankara’da yapıldı.

Kampta Bir Araya Geldiler
ÇODAM ve Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği bilim kamplarının bu yılki konusunu liderlik ve kültür paylaşımı olarak belirledi. Yaşları 12-17 olan çocukların katıldığı ve 18 Temmuz’da başlayan programda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Atatürk Eğitim Müzesi ziyaretiyle Türk eğitim sisteminde kullanılan materyallerin 1926’dan günümüze kadar olan gelişimi hakkında bilgi alındı. Ayrıca yine program kapsamında YDS Bot Fabrikası, Ankara’nın kültür miraslarından olan Anadolu Medeniyetler Müzesi’ne bağlı Polatlı Gordion Müzesi ziyaret edildi. Öğrenciler Gordion Kent Kalesi Kurtarma Kazısına gitme imkânı da yakaladılar.

Demokrasi nöbeti de tuttular

Ankara Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ni gezerek bilimsel çalışmalarla ilgili de bilgi alan öğrenciler, deniz canlıları ve balıklar hakkında da bilgilendirildiler. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı da makamında ziyaret eden öğrencilerle, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkanı Dr. Ahmet Zeki Buluç Kıbrıs’ın yakın tarihi, jeolojik önemi ve Ankara’daki Kıbrıs halkı hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Demokrasi nöbetinde de Ankaralıları yalnız bırakmayan öğrenciler, son gün Anıtkabir’i de ziyaret ederek ülkelerine döndüler.
Kaynak: İHA