Büyükşehirin Çalışması Mesafeyi 30 Kilometre Kısalttı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ilçesinde başlattığı yol ve asfaltlamayla Aliağa ile Manisa arasındaki mesafeyi 30 kilometre kısaltan bir çalışmaya imza attı. Asfaltlama çalışmaları Yuntdağ bölgesindeki Yağcılar, Büyüksümbüller, Durasıllı, Düzlen, Ortaköy, Türkmen ve Otmanlar Mahalle sakinleri tarafından da büyük sevinçle karşılandı.

Büyükşehirin Çalışması Mesafeyi 30 Kilometre Kısalttı
Manisa Büyükşehir Belediyesi fark yaratan çalışmalarıyla vatandaşların yüzünü güldürüyor. Bu kapsamda, Yunusemre İlçesi Yağcılar Mahallesi’nden başlayan asfaltlama çalışmaları 20 kilometrelik yol güzergâhında devam ediyor. Böylece bölgedeki halkın yıllardır hayalini kurduğu asfaltlı yol beklentisi de Manisa Büyükşehir Belediyesi ile gerçeğe dönüşmüş oluyor. Yağcılar, Büyüksümbüller, Durasıllı, Düzlen, Ortaköy, Türkmen, Otmanlar Mahallelerinin doğrudan faydalanacağı yol, Aliağa ile Manisa arasındaki mesafeyi de 30 kilometre kısaltacak.

“Çalışmaları 4 gün içerisinde tamamlayacağız”

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut yol üzerinde yaklaşık 1 buçuk aydır iş makineleri ile çalıştığını aktaran Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürü Fevzi Demir, yolun greyder ile genişletildiğini ve zemininde yer yer oluşan oyuklara dolgu işlemi uygulandığını söyledi.

Yol Şube Müdürü Demir, “Yağcılar, Büyüksümbüller, Durasıllı, Düzlen, Ortaköy, Türkmen, Otmanlar güzergahı üzerinde başlattığımız yol çalışması bir buçuk aydır devam ediyordu. Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları sayesinde adeta Aliağa ile Manisa birbirine bağlanacak. Burası, Manisa’dan tatil bölgelerine gidecek vatandaşlarımızın yoğun olarak kullanacağı bir yol olacak. Çalışmalarımızı 4 gün içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Vatandaşlarımız kazasız belasız kullansınlar” diye konuştu.

“Cengiz Başkandan Allah razı olsun”

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen asfaltlama çalışmalarının kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirten Düzlen Mahalle Muhtarı Ayhan Yorgancı, “Daha önce yollarımız çok bozuktu. İl Özel İdaresi tarafından geçmiş yıllarda yapılan yollar zaten. Büyükşehir Belediyesi sayesinde yollarımız çok güzel oldu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’den Allah razı olsun. Ekibine de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Zemin düzeltildi, yollarımız genişletildi”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca yolun yumuşak zemininde işlemler uygulandığını ve oyukların dolgu malzemesi ile kapatıldığını belirten Otmanlar Mahalle Muhtarı Davut Çelik, “Önceden yollarımız kötüydü. Zemin yumuşaktı. Yoldaki oyuk noktalar, dolgu malzemesi ile sağlamlaştırıldı. Cengiz Başkandan ve ekibinden Allah razı olsun çok güzel yol yaptılar” diye konuştu.

Kaynak: İHA