Başkan Uysal, Sedir Mahallesi'nde Halk Gününe Katıldı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sedir Mahallesi’nde düzenlenen Hak Günü’nde “Yerel yönetim siz demeksiniz. O yüzden belediyelerimizden bütün hizmetleri beklemek hepimizin hakkıdır” dedi.

Başkan Uysal, Sedir Mahallesi'nde Halk Gününe Katıldı
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, başladığı ‘Halk Günü’ buluşmalarının adresi Sedir Mahallesi oldu. Belediye Başkanı Uysal, Muratpaşa Belediyesi olarak hizmetleri temel ve sosyal olmak üzere iki ana gruba ayırdıklarını söyledi.



Üreten belediye

Temel belediyecilik hizmetleri kapsamında ilçenin tüm sokak ve caddelerinde asfaltları yenilediklerini kaydeden Başkan Uysal, “Doğalgazın geçtiği bütün mahallerimizde bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Üstelik piyasada 130 lirayken biz kendi fabrikamızı kurduk, 56 liraya mal ediyoruz. 8 mahallemiz bitti. Sedir Mahallemizde de aynı uygulamayı hayata geçireceğiz” dedi.

Bununla birlikte temel belediyecilik hizmetleri kapsamında 300 dönüme yakın park üretildiğini kaydeden Başkan Uysal, bu parkların ihtiyacı bitkileri ve fidelerin de yine belediyenin 34 dönümlük serasında üretildiğini dile getirdi. Başkan Uysal,

“Maliyet üzerine neden bu kadar çok düşünüyoruz, çünkü biz kendi şahsi paramızı değil sizin paranızı harcıyoruz. O yüzden çok dikkat etmemiz gerekir. Kamu parası bu o yüzden çok dikkatli harcamaya mecburuz” diye konuştu.

Temel belediyecilik hizmetleri içinde bin 750 çöp konteynırını yer altına alındığını, 5 okulda spor salonu inşaatının tamamlandığını Abdullah Sevimçok Sivil Toplum Merkezi, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi inşaatlarını sürdüğünü ve yakın bir zamanda Yeşilbahçe Mahallesi’nde Çok Amaçlı Gösteri Merkezi ihalesine çıkacaklarını belirten Başkan Uysal, “Ancak ‘Sadece yol yapılım, beton dökelim binler yeter bize’ diyen var mı? Yetmez” diyerek Muratpaşa Belediyesi’nin sosyal belediyecilik uygulamalarından örnekler verdi.

Engellilere, gençlere ve yaşlılara hizmet

Muratpaşa’da 6 bin yaşlıya hizmet götürdüklerini, 4 bin 500 kişiye meslek edinme ve sanat eğitimi verildiğini belirten Başkan Uysal, “5 binin üzerinde engellimiz bizden hizmet alıyor. Engellilerimiz için başkanlık lojmanını boşalttık Engelsiz Kafe haline getirdik” dedi.

Yine aynı kapsamda 80 yaşlıya huzurevinde bakıldığını, 700 dar gelirli genci üniversite sınavına hazırladıklarını anlatan Başkan Uysal, “Buralarda torpil sökmez. Fakirin hakkını daha zengine veremeyiz. Muratpaşa’da Komşumuzun iyi ve kötü gününde yanında oluyoruz. Bizim için insan olsun yeter. bütün hizmetlerimizi herkese eşi mesafede hayata geçiriyoruz. 140 cami, 2 kilise ve 2 Cemevi’yle tüm ibadethanelerimize aynı hizmeti götürüyoruz. Asla insan ayrımı yapmıyoruz. Bütün insanlarımız bizim için son derece kutsaldır. Yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Okullarımıza sahip çıkıyoruz. İhtiyaçsa bizim bütçemizde yer almamasına rağmen sağlık ocaklarına da sahip çıkıyoruz. Yerel yönetim demek, insanlarına eşit mesafede giden, adil ve namuslu bir şekilde asla büyüklenmeyen, böbürlenmeyen, kibirlenmeyen bir şey demektir. Yerel yönetim siz demeksiniz. O yüzden belediyelerimizden bütün hizmetleri beklemek hepimizin hakkıdır.”

‘Toplumuza yanlış yapana en sert tavrı koymayı biliriz’

Tüm bu hizmetlerin kaynaklarının “Bir olalım iri olalım diri olalım “ diyen hacı Bektaş’ta, “Gel kim olursan gel” diyen Mevlana’da, Yunus Emre’de ve “Yurtta barış dünyada barış” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te bulunduğunu söyleyen Başkan Uysal, “Biz de onların yolundan yürüyoruz. Bizim yüreğimiz, sevgimiz kocaman. İnsanımıza karşı pamuk gibiyiz ancak toplumuza yanlış yapana en sert tavrı koymayı biliriz. Her türlü ayrımcılığa karşı, birbirimiz olan sevgimizi azaltmaya çalışan ne varsa onlara karşı aynı sofrada oturup barış içinde kardeşçe yaşayalım istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA