Aydemir Açıklaması 'Karayazı Devletin, Milletin Yanında Saf Tutmuştur'

Ülkenin dört bir yanında süren demokrasi nöbetlerine Erzurum’un ilçelerinde de ara verilmeden devam ediliyor. Karayazı’ya giden AK Parti heyeti, kesilen kurbanların ardından açılan büyük dev bayrak eşliğinde binlerce demokrasi ve millet sevdalısının katılımıyla bir miting yaptı.

Aydemir Açıklaması 'Karayazı Devletin, Milletin Yanında Saf Tutmuştur'
Karayazı’da “Vatan sana canım feda” sloganları

AK Parti Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Orhan Deligöz’ün yanında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve İl Başkanı Fatih Yeşilyurt’un da konuşmacı olduğu miting büyük bir coşkuya sahne oldu. Binlerce Karayazılı’nın “Vatan sana canım feda” sloganları eşliğinde yürüdüğü etkinlik sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen vatandaşlarla bir “halk günü” toplantısı da yaptı.

Halka hitap ettiler

AK Parti İl Başkanı Yeşilyurt, İlçe Başkanı Servet Tutkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Milletvekili Orhan Deligöz, İlçe Kaymakamı ve AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir Miting’de birer konuşma yaparak, demokrasiye olan katkılarından dolayı Karayazılılara teşekkür ettiler..

Karayazı AK Yüreklerin attığı bir ilçemizdir

Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Karayazı’nın Erzurum’un en muteber İlçelerinden olduğuna işaret ederek, “Karayazılıların bizim gönlümüzdeki yeri her zaman çok sağlamdır, çok nezihtir. Şu manzarada gösteriyor ki, bir takım siyasi ayrışmalar aslında suniydi, tehdit ve şantaja dayanıyordu. İşte görüntü şehadet ediyor, Karayazı Ak Yüreklilerin ikamet ettiği bir ilçemizdir.” dedi.

FETÖ gibi PKK’da haysiyetsizdir

FETÖ Terör Örgütünün hain girişimine karşı milletimizin dik durarak büyük bir sınavı başarıyla geçtiğine de vurgu yapan AK Parti Milletvekili Aydemir daha sonra şunları söyledi, “Bundan böyle hiçbir terör örgütü iflah olamaz. Milletin kıyamı bunu çok açık bir biçimde ortaya koymuştur. FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKPC ve bilumum terör örgütleri aslında ayrı değil bir merkezden yönetiliyorlar. Bu hali, 15 temmuz tarihinde milletimiz ayan beyan görmüştür. İnanç ambalajına girip milleti aldatan FETÖ ve DEAŞ örgütleri ne kadar hain ve insanlık düşmanı ise, Kürt kimliğini istismar eden PKK’da en az onlar kadar imansızdır, haindir, haysiyetsizdir. Ve şu bilinsin ki, bunlara kıyısından köşesinden destek verenler de onlar kadar işledikleri suçların ortağı durumundadırlar. Öyleyse, millet olarak kenetlenip bu hain örgütleri birlikte yok edeceğiz. Bu azim ve kararlılığı Karayazı’da görüyor bundan dolayı da büyük bir mutluluk duyuyoruz.”
Kaynak: İHA