Adıyaman'da Demokrasi Nöbeti İl Ve İlçelerde Sürüyor

Adıyaman’da il merkezi ve ilçelerinde 15 Temmuz Darbeye Teşebbüse karşı demokrasi nöbeti devam ediyor.

Adıyaman'da Demokrasi Nöbeti İl Ve İlçelerde Sürüyor
Adıyaman Hükümet Meydanı, Kahta, Besni, Gölbaşı, Çelikhan, Tut, Sincik, Samsat ve Gerger ilçelerinde demokrasi nöbetleri devam ediyor. Adıyaman merkez ve ilçelerindeki demokrasi şöleni devam ediyor. Binlerce kişinin katıldığı demokrasi nöbeti sürüyor. AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geldi. Demokrasi Nöbeti’nde düzenlenen mitingde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, darbenin püskürtülmesinden Amerika’nın çok rahatsız olduğunu söyledi.

Darbenin arkasında Amerika’nın olduğunu ifade eden Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Türkiye’ye karşı ne kadar düşman örgüt varsa Amerika’nın o örgütlerin arkasında durduğunu ifade etti.

Mehmet Metiner, “Amerika o kadar çok rahatsız ki şimdi diyorsun ki ey Amerika darbenin arkasında sen varsın diyoruz. Onlar zinhar ben yokum diyor. Bizi niye karıştırıyorsunuz? Peki tamam sen yoksun. Peki niye bu kadar rahatsızsın? Darbenin püskürtülmesinden, bu darbecilerden hesap sorulmasından niye bu kadar rahatsız oluyorsun? Ey Amerika bu darbe senin darben değilse, bu darbeciler senin iyi çocukların değilse, neden iblisin çocuklarına arka çıkıyorsun? Bizim aziz milletimizin destansı direnişine niye leke sürmeye çalışıyorsun? Amerikalı bir general oradan konuşuyor. Diyor ki bu darbeyi yapan subaylar var ya onlar bizim müttefiklerimizdir. Onlar bizim dostlarımızdır. Ve general ekliyor diyor ki, ya bunlara bir şeyler yapın yoksa ilişkilerimiz zedelenir. Sen kimi tehdit ediyorsun ey kendini bilmez, ey haddini bilmez Amerikalı general. Sen bizim aziz milletimizi tehdit etmeye nasıl cüret edersin. Haddini bileceksin ey Amerika. Çünkü karşında eski Türkiye yok. Karşında milletin değerleri ile kenetlenmiş mazlum milletlerin, İslam Ümmet’inin yiğit lideri Recep Tayyip Erdoğan var. Ve arkasında kefenini giymiş milyonlar var. Haddini bileceksin ey Amerika. Biz senin o iblis üzerinden Pesilvanya’daki o şeytan üzerinden ne yapmak isteğini çok iyi biliyoruz. Türkiye’ye karşı ne kadar düşman örgüt varsa onların yanında nasıl durduğunu çok iyi biliyoruz. IŞİD’de sizin çocuğunuz. Kandil de sizin emrinde” dedi.

AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya birer konuşma yaptı.
Kaynak: İHA