65 Yıllık Kan Davası Sona Erdi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Çelik ve Oğlaoğo aileleri arasında 65 yıldır süren kan davası, barış yemeğiyle sonuçlandı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 65 yıllık kan davasının ardından, aileler arasında barış sağlandı.

Çelik ve Oğlaoğo aileleri arasında 1951'de çıkan kavgada Çelik ailesinde bir kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davası, Aygün Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda düzenlenen barış yemeğiyle sonuçlandı.

Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan yemekte konuşan Kulp Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, 65 yıl önce akraba iki aile arasında meydana gelen tatsız bir olay neticesinde oluşan husumetin ortadan kaldırıldığını söyledi. Barış yemeğiyle son dönemde milletin birliğine ve dirliğine kasteden şer odaklarına önemli bir mesaj verildiğini anlatan Kaymakam Dülgeroğlu, 'Bugün kini, nefreti ve düşmanlığı elinizin tersiyle iterek, kötülük kapısını kapayıp dostluk, barış, kardeşlik için önemli bir adım attınız. Siz kendinize yakışanı yaptınız. Allah muhabbetinizi, dostluğunuzu ve kardeşliğinizi daim eylesin.' dedi.

Çelik ailesi adına konuşan eski AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik ise 65 yıl önce meydana gelen üzücü olaydan dolayı bir husumet oluştuğunu anımsatarak, aileler arasında barışın sağlanmasında katkısı olanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından iki ailenin fertleri, Kur'an-ı Kerim'in altından geçtikten sonra el sıkışarak barıştı.

Yemeğe AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abubekir Bal, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Aslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA