Vali Yurtnaç Sarıkaya'nın Kaplıcalarını İnceledi

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Sarıkaya ilçesindeki Tarihi Roma Hamamı'nı ve kaplıcaları inceledi.

Yurtnaç, inceleme sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve başladığında, 'Yozgat'ı dışarıya açacağız' dediğini, bunun da bazı emareleri olduğunu söyledi.

Organize sanayi, havaalanı, hızlı tren, termal tesis, sağlık turizmi, kamu yatırımları ve doğasının bütün bunların peş peşe Yozgat'ın dışarı açılması için fırsat oluşturduğunu ifade eden Yurtnaç, 'Bunlar benim dışarıdan gelip de çektiğim fotoğraf ve bu fotoğrafları ortak akılla güçlendireceğiz. Ben buraya geldikten sonra bir şeyin daha üzerine düştüm. Ortak akıldan bahsedilmekte, yani kişilerin teker teker, şahsımın dahi düşüncelerinden ziyade ortak akılla kamu menfaatini oluşturacağız.' dedi.

Yurtnaç, Sarıkaya'daki yüzlerce, binlerce yıllık bir tarihi eser ve sıcak su için çalışma yapacaklarını söyledi.

Roma Hamamı ile ilgili olarak kişisel bir davranış içerisine girilmesinin doğru olmadığı görüşünü savunan Yurtnaç, şunları kaydetti:

'Burasının çok önemli bir değer olduğunu düşünüyorum. Yapacağımız çalışmalarla dünyanın birçok yerinden buraya turist çekebiliriz. Ama bu şekilde turist çekemeyiz. Roma Hamamı'ndaki şuan ki görüntü bir köyü anımsatmaktadır. Biz, burayı bir değer haline getirmeye çalışacağız. Buraya bir mastır plan yaptıracağız. Mastır plan deyince, 'Teorik işler ortaya çıksın' demesin kimse. Mastır plan, bizim kısa, orta ve uzun vadede ne yapacağımızı, ne planlayacağımızı, buraya ne gibi tesisler yapılacağı ve suyun nasıl kullanılacağı konusunda uzmanlar tarafından yani arkeologlar tarafından, mimarlar, tarihçiler tarafından bize oluşturulacak bir yol haritasıdır. Bu yol haritası şuanda Sarıkaya'da düğmeye basacağımız konu. Yol haritamız çıktıktan sonra çalışmalara başlayacağız.'

Yerel halkın, sivil toplum kuruluşlarının, esnafın ve siyasetçilerin ve herkesin kanaatinin alınacağının altını çizen Yurtnaç, kamuoyunda birlik oluştuktan sonra burayı bir şekilde turizme kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA