Tufanbeyli'de 400 Çocuğa Bayramlık

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde Kaymakamlık Ramazan Bayramı öncesi 400 fakir çocuğu sevindirdi.

Tufanbeyli'de 400 Çocuğa Bayramlık
Tufanbeyli Kaymakamı Adem Başoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda ilçe genelinde annesi ve babası olmayan, ailesinin durumu iyi olmayan çocukların tek tek belirlenmesi talimatı verdi. Vakıf yaptığı çalışmada 400 çocuğun maddi durumunun çok kötü olduğunu belirledi. Kaymakam Başoğlu, bu çocuklara bayramlık alınarak hediye edilmesini istedi. Vakıf ile bazı özel kuruluşların da verdiği destekle 400 çocuğa kıyafet ve ayakkabı alındı.

Kaymakam Başoğlu bayram öncesi mahalle mahalle ev ev gezerek bu bayramlıkları çocuklara dağıttırdı. Bayramlığı alan çocuklar ise çok mutlu oldu.

Metin Kıllı isimli görme engelli bir vatandaşın 12 çocuğuna da bayramlık götürüldü. Yalın ayaklı çocuklar bayramlıkları görünce büyük mutluluk yaşadı. Yolda bayramlıklarını alan Mehmet, Kadir ve Eyüp kardeşler koşarak evlerine gitti. Metin Kıllı ise önce devlete sonra Kaymakam Başoğlu’na teşekkür ederek, "Ben 12 çocuğum olduğu için çocuklara bayramlık alamıyordum, çocuklarım her bayram boynu bükük oluyordu, Allah sizden razı olsun. Onların bırakın bayramlığı giyecek ayakkabısı bile yoktu" dedi.

Kaynak: İHA