SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karasu Atıksu Arıtma Tesisi Projesinde Sona Gelindiğini Açıkladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karasu Atıksu Arıtma Tesisi Projesi’nde sona gelindiğini açıkladı.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karasu Atıksu Arıtma Tesisi Projesinde Sona Gelindiğini Açıkladı
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kuzey bölgesine uzun yıllar hizmet sunacak olan Karasu Atıksu Arıtma Tesisi’nde sona gelindi. Çok kısa süre içerisinde tesisimizi devreye alacağız. Karasu’ya da yaklaşık 16 milyonluk modern bir atıksu arıtma tesisi kazandırıyoruz. Proje ile Karasu’nun atıksu sorunu kesin çözüme kavuşacak. Yaklaşık 16 milyonluk bu yatırımımız 35 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Çalışmalarımız kapsamında atıksu toplama havuzlarının imalatı ve mekanik sistemlerinin montaj çalışmaları tamamlandı. Ekiplerimiz şuanda mekanik aksam test ve denemelerini yapıyor. Çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarının da tamamlanması ile birlikte çok kısa süre içerisinde tesisimizi devreye alacağız. İlçemizin tüm atıksuları bu tesiste arıtılarak, Karadeniz’e deşarj edilecek.

Sakarya’yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek için altyapı, içmesuyu ve atıksu konusunda yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Şehrimizin kuzey ve güney bölgelerine son derece modern ve en ileri teknolojiye sahip atıksu arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Karasu’da hayata geçirdiğimiz projemiz ile ilçenin atıksu sorunu kesin çözüme kavuşacak. Kısa süre içerisinde devreye alacağımız proje ile Karadeniz’in doğal güzellikleri de korunmuş olacak. Şehrimize ve Karasu’ya hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İHA