Milli Savunma Bakanı Işık Açıklaması

'Allah'a hamdolsun milletimizin desteğiyle şu anda yürütülen operasyonlar terör örgütünün belini kıracak noktaya gelmiştir. En önemli insan kaynağı bertaraf edilmiştir, şimdi hayat damarlarından biri olan uyuşturucu ticaretine yönelik en önemli darbe de vurulmuştur'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 'Allah'a hamdolsun milletimizin desteğiyle şu anda yürütülen operasyonlar terör örgütünün belini kıracak noktaya gelmiştir. En önemli insan kaynağı bertaraf edilmiştir, şimdi hayat damarlarından biri olan uyuşturucu ticaretine yönelik en önemli darbe de vurulmuştur.' dedi.

Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneğinin (KİHMED) Sekapark Kültür Alanı'nda düzenlenen iftar programında konuşan Işık, her insanın aidiyetleri olduğunu, okul aidiyetinin de bunlardan biri olduğunu, bugün aynı sınıfı, aynı okulu paylaştığı arkadaşlarıyla bir arada bulunmanın kendisi için ayrı bir bahtiyarlık olduğunu söyledi.

Işık, yeni atandığı Milli Savunma Bakanlığı görevinde bir taraftan vatanın bekçisi Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını en hızlı, en ekonomik ve en iyi şekilde karşılamanın gayreti içerisinde olurken, diğer taraftan yine Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelede de her yönüyle ihtiyaçlarının karşılanması için çok ciddi gayret gösterdiklerini ifade etti.

Türkiye'nin büyük bir terörle mücadele yürüttüğünü ve mücadele ettikleri terör örgütlerinin insanlıktan nasibini almamış örgütler olduğunu vurgulayan Işık, 'Gerek PKK olsun, gerek DAEŞ olsun, gerek DHKPC olsun diğer tüm örgütler ortaklaşa Türkiye'nin zayıflatılması için çaba gösteriyor. Biz de bu örgütlerin Türkiye'ye zarar vermemesi ve Türkiye'de birliğimizi, beraberliğimizin, kardeşliğimizin bozulmaması için çok ciddi bir mücadele yürütüyoruz.' diye konuştu.

Bakan Işık, 35 yıldır mücadele ettikleri PKK'nın sadece bir terör örgütü olmadığını, aynı zamanda bir organize suç örgütü ve dünyanın en önemli uyuşturucu ticareti yapan örgütlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

'Allah'a hamdolsun milletimizin desteğiyle şu anda yürütülen operasyonlar terör örgütünün belini kıracak noktaya gelmiştir. En önemli insan kaynağı bertaraf edilmiştir, şimdi hayat damarlarından biri olan uyuşturucu ticaretine yönelik en önemli darbe de vurulmuştur. Lice'deki operasyonlar Allah'a şükürler olsun bitti ve bundan sonra da bu kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Terör örgütlerinin Türkiye'ye diz çöktürmesi, terör örgütlerinin Türkiye'nin gündemini belirlemesi, Türkiye'ye istikamet vermesi Allah'ın izniyle mümkün olmayacak.'

Bu amansız mücadelenin sadece terör örgütleriyle değil onları destekleyenlerle de devam edeceğine işaret eden Işık, 'Terörist cenazesine gidenler, 29 masum insanın hayatına kasteden bu canilerin cenazelerine gidenler de biliniz ki adalet önünde hesabını bunun verecekler. Burada hiçbir tolerans gösterilmeyecek. Bu mücadeleyi sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.' ifadesini kullandı.

Işık, bu mücadeleyi sürdürürken en önemli güçlerinin milletin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunu dile getirerek, 'Biz bu topraklarda bin yıl yaşadık, Allah'ın izniyle de kıyamete kadar birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bizi biz yapan değerlere sonuna kadar sahip çıkacağız, bizi millet yapan değerlere sonuna kadar sahip çıkacağız. Burada zerrece taviz vermeyeceğiz ve Türkiye'nin zayıflamasından medet umanları da hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA