Kerkük'teki Göçmen Türkmenlere Gıda Yardımı

Merkezi İçel'de bulunan Bayır Bucak Türkmen Dağı Derneği ile Kerkük'teki Türkmeneli Partisi işbirliğinde Kerkük'te bin 500 Türkmen göçmen aileye gıda yardım yapıldı.

Bayır Bucak Türkmen Dağı Derneği tarafından Irak'ın Kerkük kentindeki Türkmen gıda yardımı yapıldı.

Merkezi İçel'de bulunan Bayır Bucak Türkmen Dağı Derneği ile Kerkük'teki Türkmeneli Partisi işbirliğinde, Kerkük'teki göçmen bin 500 Türkmen aileye gıda yardım paketi dağıtıldı.

Bayır Bucak Türkmen Dağı Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada,'Yıllardır Suriyeli Türkmen kardeşimize destek veriyoruz. İlk kez Kerkük'te yardım dağıtımında bulunduk. Bundan sonra sık sık buralara geleceğiz.' dedi.

Türkiye'deki bağışçılardan topladıkları yardımları sahiplerine ulaştırdıklarını kaydeden Öztürk, 'Kerkük'te, şeker, pirinç, sıvı yağı, makarna, fasülye, bulgur ve salça gibi 14 çeşitten oluşan gıda malzemelerini koli halinde bin 500 göçmen Türkmenlere dağıttık.' ifadelerini kullandı.

Türkmeneli Partisi Danışmanı Erşet Avcı da 'Yardımların sahiplerine ulaşması için Bayır Bucak Türkmen Dağı Derneği'nin Kerkük'teki koordinasyonu sağladık. Bu yardımların öncelikli olarak Türkmenlere verilmesi bizi mutlu etmiştir.' diye konuştu.
Kaynak: AA