Damadını Kurbanla Karşıladı

Aydın’da gazetecilik yapan ve 9 ay önce Osmaniye Düziçi İlçesi’nden Hacı Dektaş’ın Kızı Melek ile evlenen TRT ve Ses Gazetesi Muhabiri Abdurrahman Fırat ilk defa gittiği gelinin köyünde bakan gibi karşılandı. Dektaş Aillesi’nin ilk damadı gazeteci Abdurrahman Fırat gördüğü ilgi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Damadını Kurbanla Karşıladı
Aydın Adanan Menderes Üniversitesi öğrencisi iken tanıştığı Melek Dektaş’ı Yörük geleneklerine uygun olarak Eylül 2015 tarihinde Osmaniye Düziçi İlçesi Karagedik Köyü’ndeki baba ocağından alıp evlenerek Aydın’a yerleşen Fırat Çifti köyde geleneklere uygun olarak karşılandı. Yaklaşık 9 ay sonra kayınpederine ziyarete giden Abdurrahman Fırat’ı kurban keserek karşılayan Hacı Dektaş, “Gelenekler gereği ağır misafirleri kurbanla karşılarız. Abdurrahman da damadımız olduktan sonra en ağır misafirimiz, oğlumuz oldu. Onların mutluluğunun daim olması ve en iyi şekilde ağırlayabilmek için Kurban keseriz” dedi.

İnsan yaşamının üç önemli geçiş dönemi olduğunu belirten hacı Dektaş, bunlardan ilkinin doğum ile insanın dünyaya gelmesi olduğunu, diğerinin de evlilik olduğunu belirterek “Sonuncusu da ölümdür. Doğumdan evliliğe kadar kişi kendisinden, evlendikten sonra eş ve çocuklarından sorumludur. Evlendikten ölüme kadar geçen sürede kişi yaradılış gayesine uygun yaşarsa her iki dünyada da huzur eder. İzler de çocuklarımızın her iki dünyada huzurlu olması için duacıyız” diye konuştu.

Hanımını görev yaptığı Aydın’da üniversite öğrencisi iken tanıdığını belirten Gazeteci Abdurrahman Fırat ise gördüğü yoğun ilgi karşısında teşekkür etti.
Kaynak: İHA