ÇEDAŞ'ta Bayram Süresince Kesintisiz Hizmet Sunacak

Çamlıbel Eelektrik Dağıtım AŞ. (ÇEDAŞ) bayram süresi boyunca olası muhtemel elektrik kesintilerine en hızlı şekilde müdahale edebilmek ve müşteri memnuniyetinin sağlanması amacıyla arıza onarım personellerine yönelik izinleri kaldırdı.

ÇEDAŞ'ta Bayram Süresince Kesintisiz Hizmet Sunacak
ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, elektriğin sıradan bir günde bile hayati önem taşıdığını özellikle insanların böyle bir bayram gününde mağdur olmamaları için izinlerin iptaline yönelik karar aldıklarını ve personelin bu doğrultuda 24 saat esasına dayalı çalışmaya devam edeceğini söyledi.



Sivas, Tokat ve Yozgat’ta 52 bin kilometrekare alanda yaklaşık 900 bin aboneye elektrik dağıtımı yapan ÇEDAŞ bayram süresi boyunca 24 saat esasına dayalı çalışacağını vurgulayan Akboğa, “Özellikle müşteri memnuniyetinin sağlanması amacıyla talepler Alo 186 Enerji hattı ile alınarak sahada bulunan personellere aktarılacak, şebeke online olarak SCADA üzerinden takip edilecek ve gerekli çalışmalar aksatılmadan yerine getirilecek. Alo 186 Enerji Hattı, 2016 yılı ilk yarısında ayda ortalama 33 bin 898 adet çağrıya yüzde 89’luk oranda cevap verdi. Bu oranın daha iyi seviyelere ulaşması amacıyla çalışmalar hız kesmiyor” diye konuştu.

ÇEDAŞ’ın rutin uygulamanın dışına çıkarak abonelerine kesintisiz ve kaliteli enerji akışı sağlamak için yürüttüğü yatırım çalışmalarına Ramazan Bayramı boyunca ara verdiğine değinen Akboğal, “ Bu çalışmalar için yapılacak kesintiler ileriki tarihlere alındı. ÇEDAŞ saha ekipleri, 4 günlük bayram süresince 24 saat esasına dayalı hizmet vermeye devam ederken, yatırım çalışmaları ise müşteri memnuniyeti için bayram süresi boyunca 4 günlük tatile girdi. Abonelerimizden isteğimiz bayram süresince yaşanabilecek elektrik arızalarını 186 enerji hattına bildirmelerini istiyoruz. Ekiplerimiz arızalara kısa sürede müdahale edecektir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA