Bayram Tedbirleri İçin İlçe Protokolü Bir Araya Geldi

Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü, vatandaşların Ramazan Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmeleri amacıyla alınacak tedbirler konusunda ilçe protokolü ile bir araya geldi.

Bayram Tedbirleri İçin İlçe Protokolü Bir Araya Geldi
Şarköy ilçesinde vatandaşların, Ramazan Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmeleri amacıyla İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü tarafından toplantı düzenlendi.

Toplantıya Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Jandarma Komutanı Yusuf Ziya Kahraman, İlçe Emniyet Müdürü Serdar kurtoğlu, Sahil Güvenlik Komutan V. Oktay Bacak, Toplum Sağlığı Müdürü İsmail Sertkaya, Tarım İlçe Müdür V. Murat Sönmez,Tredaş İşletme Şefi Şeref Kocaağlar, Telekom İşletme Şefi Orhan Yolcu ve Zabıta Müdürü Burak Kazar katıldı.

Şarköy Kaymakamlığı tarafından yapılan toplantıda alınan kararlar şöyle sıralandı:

“İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü, sorumluluk bölgeleri itibariyle, huzur planlarını uygulamaya koyacaklar ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini 11 Temmuz 2016 Pazartesi gününe kadar aksaksızca sürdüreceklerdir. Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığınca devriye hizmetlerine önem ve ağırlık verilecek, Emniyet Müdürlüğünce artacak trafik hareketliliği dikkate alınarak trafik kontrolleri arttırılacak, halkın huzur ve güvenini bozacak kişilere fırsat verilmeyecektir. Ziyaretçi ve vatandaş sayısının yoğun olduğu meydan, yürüyüş yolları, halk plajları, umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinin bulunduğu noktalar ve otobüs terminalinde görev yapacak yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ve asayiş ekiplerinin sayıları arttırılarak, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli seyahatlerine hazır hale getirilecektir. Şarköy Belediye Başkanlığınca, bayram öncesinden itibaren temizlik, çöp toplama, esnaf denetimleri, temel gıda maddeleri, özellikle ekmek fırınları ile ilgili hizmetlerin kesintisiz ve aksamadan yürütülmesi için gerekli planlamalar yapılacak, müdahale ekipleri teşkil edilecek, nöbetçi birimler ihdas edilecek, özellikle temel gıda ve ekmek fırınlarının denetimleri Belediye Zabıta Amirliği ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince koordineli bir şekilde yapılacaktır, ayrıca Bayram boyunca ilçemize gelecek olan vatandaşların nüfusunun da dikkate alınarak ekmek sıkıntısı yaşanmaması için fırınlar uyarılacaktır. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Şarköy Belediye Başkanlığı, özellikle alış-veriş ve eğlence yerleri ile diğer umuma açık mahalleri mevzuatlarına uygun olarak zabıta ekipleri marifetiyle etkin bir şekilde denetleyeceklerdir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır hale getirecek, nöbetçi memurluklarını vatandaşlarımızın müracaatlarına sürekli açık tutacaklardır. Sağlık, nöbetçi eczane ve haberleşme ile elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgili birim sorumluları tarafından önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatlar tüm bayram süresince hizmete hazır hale getirilecektir. İlçe Sağlık Müdürlüğünce nöbetçi tabip ve yardımcı sağlık personeli planlaması yapılacak, halkın normal ve acil başvurularına en iyi şekilde cevap verilecek şekilde düzenlemeye gidilecektir. TREDAŞ tarafından her türlü elektrik kesintilerine karşı nöbetçi ekipler oluşturularak gerekli tedbirler alınacaktır. Türk Telekom A.Ş’nin Şarköy temsilciliği tarafından arıza ve bakım işleri ile ilgili olarak 24 saat esasına göre ekipler hazır bulundurulacaktır İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Ramazan Bayramı tatil süresince gıda denetimlerini aksatmadan devam ettirecektir.”
Kaynak: İHA