'Vatan İçin Daha Nice Çocuklar Yetişiyor'

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde helikopterden açılan ateş sonucu şehit olan Kaymakçı, arkasında 9 aylık bebeğini bıraktı Şehit Kaymakçı'nın annesi Aysel Kaymakçı: 'Vatanımız sağ olsun. Vatan için daha nice çocuklar yetişiyor. Allah ülkemize bir daha böyle şeyler göstermesin' Şehit Kaymakçı'nın dayısı Metin Balcıoğlu: 'Her zaman devletimizin arkasındayız. Bir can borcumuz var onu da bu şekilde verelim'

ALİ CEVAHİR AKTÜRK - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Hasippaşa'daki evinden, arkasında 9 aylık bebeğini bırakarak köprüye çıkan özel güvenlik görevlisi Mustafa Kaymakçı, helikopterden açılan ateş sonucu şehit oldu.

Kaymakçı'nın annesi Aysel Kaymakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hüzün ve sevinç duygularını aynı anda yaşadıklarını anlattı.

Anne Kaymakçı, evlatlarını kaybetmenin acısını hissettiklerini ama şehadete ulaşmasının kendileri için teselli olduğunu belirtti.

Yaşanan olaylar karşısında kelimelerin yetersiz kaldığını ifade eden Kaymakçı, 'Vatanımız sağ olsun. Vatan için daha nice çocuklar yetişiyor. Allah ülkemize bir daha böyle şeyler göstermesin. Yarın ne olacağımız, nasıl yaşayacağımız belli değil. Kurban olduğum Allah kötü şeyleri bu ülkeye yaşatmasın. Takdir Allah'ın. Cümlemizin başı sağ olsun.' dedi.

- 'Şehadete koşa koşa gitmiş'

Şehidin kız kardeşi Fatma Kaymakçı da ağabeyinin olayı televizyondan duyar duymaz köprüye gittiğini aktardı.

Şehit olmadan 1-2 saat önce ağabeyiyle telefonda konuştuklarını dile getiren Kaymakçı, şöyle devam etti:

'Kendisine korktuğumu söyledim. O da bana, 'Korkma hiçbir şey olmayacak.' dedi.En son konuşmamız bu oldu. Ağabeyimin köprüde yaralandığını öğrendik. Sabah hastaneye gittiğimizde şehadete erdiği söylendi. Ben gece yaralandığını öğrendim ama vefat ettiğini hastanede öğrendim. Rabbim şehadeti kısmet etmiş. onu da tutamadık, kendi ayaklarıyla koşa koşa gitmiş. Allah'ım bütün şehitlerimizin mekanını cennet eylesin.'

Fatma Kaymakçı, herkes yattıktan sonra kardeşleriyle beraber, darbe gecesine ait görüntüleri izlediklerini belirterek, 'Belki ağabeyimi görürüz, vurulduğu anı, kelime-i tevhid getirirken veya Allahu Ekber derken seslerini duyarız diye her gece son bir umutla videolara bakıyoruz.' diye konuştu.

- 'Kendini koru oğlum, yere yat dedim'

Şehit Mustafa Kaymakçı'nın dayısı Metin Balcıoğlu ise televizyonda olayı duyar duymaz sokaklara çıktıklarını bildirdi.

Bir süre sonra eve döndüğünde eşinin, Mustafa'nın köprüye gittiğini ve onu aramasını söylediğini belirten Balcıoğlu, 'Mustafa'yı aradığımda, köprüde askerlerin kendilerine ateş açtığını, etrafındaki birçok insanın öldüğünü söyledi. Ben de onu uyardım, 'kendini koru oğlum, yere yat' dedim ve telefonu kapattım.' diye konuştu.

Daha sonra aradıklarında Mustafa'nın telefonunu başkasının açtığını aktaran Balcıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

'Ayağında da bir yara izi var ama net olarak mermi olduğunu bilemiyoruz. Adli Tıp Kurumundan ulaşan rapora göre, helikopterden açılan ateş sonucu omuzundan vurulmuş. Yeğenim Mustafa şehit edildi. Vatan sağ olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Bu tür hainliklere Cenabı Hak fırsat vermesin. Vatanımızı korumak hepimizin görevi, yeğenim de görevini yerine getirmek için gitti. Düşmanların kim olduğunu biliyoruz. Yabancı ülkelerden bize dost olmaz, olmayacak da tekrar yapacaklar bunu, Allah'ın izniyle tekrar gideceğiz. Bu sefer biz gideceğiz, her zaman devletimizin arkasındayız. Bir can borcumuz var onu da bu şekilde verelim.'
Kaynak: AA