TESKİ Çorlu Lojistik Merkezi Açıldı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Çorlu Lojistik Merkezi’nin açılışı gerçekleşti.

TESKİ Çorlu Lojistik Merkezi Açıldı
TESKİ Çorlu Lojistik Merkezi’nin açılışına Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve TESKİ Çorlu Şube Müdürü Selçuk Küçüker’in yanı sıra davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TESKİ Çorlu Lojistik Merkezi açılışında konuşan Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, “Güzel tesisin açılışında hep birlikteyiz. Ben 33 yıldır çalışan kamu görevlisi olarak yıllardır çalıştığımız vilayetlerde, ilçelerde genellikle kamu hizmeti gören kamu binalarında malzemelerin depolandığı yerler o binaların bodrum katlarında, yöneticilerin gözünün önünde görmek istemediği eşyaların atıldığı ve çoğunlukla düzensiz olarak atıldığı yerlerdir. Bir malzemeyi bulmak için o malzemeyi oraya koyanın dahi günlerce aramadan sonra bulduğu yerler olarak anılırdı. Özel sektörlerde yıllarca kullanılan ve lojistik merkezi olarak adlandırılan bu gibi malzeme depolanan yerlerin maalesef kamuda özellikle de mahalli idarelerde bu tür örneklerini görmek son derece zor. Örnek bir tesis olduğunu düşünüyorum. Bu merkez, kamu hizmetinin görülmesinde, mahalli idare hizmetinin görülmesinde de çok önemli bir hız kazandıracak, ivme kazandıracak bir yer olarak görüyorum. Ben bu nedenle TESKİ’nin genel müdürünü ve tüm çalışanlarını tebrik ediyorum. Kamuda ve özellikle de mahalli idarelerde bu tür örnek tesislerin yaygınlaşması, diğer birimlere ve kamu kurumlarına da örnek olmasını diliyorum. Açılışı yapılan tesisin Tekirdağ ilinde yürütülen mahalli idare hizmetlerine özellikle de TESKİ’nin altyapı çalışmalarına önemli bir katkı sunacağını biliyorum. Tesis hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Açılış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Oldukça hareketli bir çalışma içerisindeyiz. Buradan Şarköy’e gideceğiz. Ben bu tesis için emeği geçen ilk adımı atan Çorlu Belediye Başkanımız Ünal Baysan’a, ondan sonra emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. TESKİ’ye yaraşır modern hizmetlerin olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Burası bizim ana merkez lojistik üssümüz oldu”

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa da, TESKİ Çorlu Lojistik Merkezi açılışına katılan herkese teşekkür etti. Başa,”Bugün TESKİ’nin kurumsallaşması açısından önemli bir gün. Önemli bir aşamadan geçiyoruz. Zira 2016 yılını yatırım yılı ilan eden TESKİ, bir yandan bütün ilçelerimizde dev yatırımlara devam ederken diğer yandan da mevcut ve yatırımı tamamlanan alt yapı tesislerini yürütebilmek için kapsamlı bir lojistik merkezine ihtiyaç duydu. TESKİ hem bir altyapı kuruluşu hem de bir işletici kuruluş. Dolayısıyla yapılan altyapı tesisleri işletmelere devrediliyor ondan sonra kuruluşlarımız tesisleri en iyi şekilde işletiyor. İşte bu noktada işletmeci birimlerin ihtiyacı olan malzemelerin depolanacağı alanlara ihtiyaç vardı. Bu noktada, bir lojistik merkezi kurma kararı aldık. Yer olarak da hemen hemen büyükşehrin orta yeri olan Çorlu’yu seçtik. Çorlu’nun seçilmesinde çok önemli bir miras var. Çorlu Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olmadan önce kurmuş olduğu çok güzel bir depo vardı. TESKİ kurulunca bu depo personeli ile birlikte bize devroldu. Bu depo ödül almış bir depoydu. Gerçekten gurur duyulacak bir tesis vardı. TESKİ kurulunca biz TESKİ olarak kendi depomuzu kurma kararı aldık ve çalışmalarımıza başladık. Aldığımız miras üzerine daha iyi bir merkezi nasıl kurabiliriz diye çalışmaya başladık. Bu noktada yer arayışımız oldu. Yer arayışımızda ve bulunmasında, Çorlu Belediye Başkanı ve ekibinin destekleri oldu. Onlar destek olmasalardı biz burayı alamazdık. Yönetim kurulumuzun kararı ile bu yeri 18 Mart 2016 tarihinde kiraladık. Aylık olarak 10 bin TL kira ödüyoruz. Kiralanan alanın toplamı bin 910 metrekaredir. Bu rakamı da özellikle takdirlerinize sunuyorum. Bu alanı kiraladıktan sonra Emlak İstimlak Daire Başkanlığımız tarafından Çorlu Belediyesi ile iletişim kurularak lojistik merkezin kuzey doğusunda kamuya terkli alanın açık depo olarak kullanılmak ve yüklenme ve boşaltılması aşamasında geçici olarak tahsis edildi. Böylece hem depo alanımız var hem dışarıdaki açık alanı da yine biz TESKİ olarak kullanabileceğiz. Kiralamayı yaptıktan sonra birçok arkadaşımızın emeği oldu. Bu merkezin açılmasında Destek Hizmetleri Daire Başkanlığımızın katkıları oldu. Çünkü burası terk edilmiş bir yerdi. Buranın tadilatı ve temizliği yapıldı. Güvenliğin sağlanması için burada 7 gün 24 saat görev yapacak sistem kuruldu. Forklift aldık, devreye sokuldu. Kablosuz bilgisayar ağları oluşturuldu. Kamera sistemi satın alındı. Diğer ilçelerimizde dağınık vaziyette olan depolardaki malzemelerin buraya taşınması süreci de başladı.

Çorlu Belediyesi deposunda bulunan malzemeler de buraya taşındı. Nerede ne malzememiz varsa önemli bir kısmı buraya getirildi ve burası bizim ana merkez lojistik üssümüz oldu” diye konuştu.

“Toplamda 4 milyon 688 bin TL’lik malzeme bu depomuza teslim edildi”

Artık depoculuk anlayışının kalmadığını belirten TESKİ Genel Müdürü Başa, “Depoculuğun çok ötesine geçmemiz lazım. Lojistik denen bir kavram var. Biz de bu kavrama alışmalıyız ve buna uygun olarak faaliyetlerimizi göstermeliyiz. Lojistik merkezimizde 4 personel görev yapacak. 10 blok, 40 raf ve bin 8 gözden oluşan depomuzda 987 kalem sarf malzemesi 135 kalem demirbaş malzemesi var. Depoda bulunan sarf malzemelerin tutarı 3 milyon 49 bin TL. Demirbaş malzemelerin tutarı da 1 milyon 638 bin TL. Toplamda 4 milyon 688 bin TL’lik malzeme bu depomuza teslim edildi. Bu malzemelerin tüm giriş çıkışları taşınır mal yönetmeliğine uygun olarak yapılmaktadır. TESKİ olarak biz malımıza sahip çıkmış olacağız. TESKİ’nin hiçbir malzemesi sağda solda gözükmeyecek burada toplayacağız ve buradan hızlı bir şekilde sevk etme imkanımız olacak. Çünkü bir malzeme talep edildiğinde, raf sistemi ile bulunacak ve hızlı bir şekilde sevk edilecek. Burada işimiz bitmedi. Bu ilk adım olacak bunun bir benzerini Süleymanapaş’da açacağız” diyerek lojistik merkezinin açılmasında kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

“Lojistik deposunu hastanelerdeki acil servise benzetiyorum”

TESKİ Çorlu Şube Müdürü Selçuk Küçüker ise, “Trakya bölgesinde dalında örneği olmayan iftihar ettiğimiz lojistik depomuza başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanım, daha sonra da genel müdürüm kendisinin bizim için büyük bir şans olduğunu düşündüğüm Şafak Başa’ya modern kentleşmenin altyapısının düzgün olmasından geçtiğiniz savunan Ünal Baysan’a, birlikte çok güzel şeylere imza attığımız belediye başkan yardımcılarımıza, TESKİ Genel Müdür yardımcılarımıza, şube müdürlerine katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Lojistik deposunu hastanelerdeki acil servise benzetiyorum. 11 ilçeye burası cevap verecek. İlçelerin sıhhi tesisat malzemelerini, kanalizasyon malzemelerini buradan karşılayacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yetkililer, TESKİ Çorlu Lojistik Merkezi açılışını gerçekleştirerek, incelemelerde bulundular.
Kaynak: İHA