Sulama Göletleri Hizanlı Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü

Hizan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin köylere yaptırdığı sulama göletleri sayesinde vatandaşlar boş bıraktıkları tarım arazilerini yeniden ekmeye başlamanın sevincini yaşıyor.

İlçenin bazı köylerinde sulama suyunun yetersiz olması nedeniyle bir çok araziyi ekemeyen çiftçilerin imdadına Köylere Hizmet Götürme Birliği yetişti.

Tarım faaliyetlerinin bitme noktasına geldiği bu köyler için devreye giren Köylere Hizmet Götürme Birliği, borular yardımıyla taşıdığı suyu arazilerinin yanı başında yaptırdıkları sulama göletlerine aktarıyor. Daha sonra gölette biriken sular ise arazilerin sulanmasında kullanılıyor.

Yapılan gölet sayesinde bir çok arazinin değerlendiğini dile getiren Sarıtaş Köyü Muhtarı Ayhan Özkan, bu sayede tarım faaliyetlerinin yeniden istenilen düzeye ulaşabileceğini söyledi.

Sulama suyu az olduğu için tarım yapılamadığına dikkati çeken Özkan, şunları kaydetti:

'Kanaların da toprak olması nedeniyle su seviyesi kaynaktan arazilere gelene kadar yüzde 60 düşüyor. Kalanla da kimse arazisini sulayamıyor. Zaten yazın ortalarına doğru su seviyesi çok düşüyor. Bir çok arazimiz şu anda boş duruyor. Vatandaşlar sırf bu sebepten şehire göç etmeye başladı. Bizde köyümüzde betonarme bir gölet yapılması için Hizan Kaymakamlığı'na başvuru yaptık. Gelip keşif yaptılar gölet yapımı kabul edip bize araziler başında gölet yaptılar ve sulama suyumuzu kaynaktan gölette kadar borular ile getirdiler. Artık suyumuz hiç kaybolmadan göletin başına kadar geliyor. İnşallah ilçe tarım müdürlüğüne başvuru yapıp fidan projelerinden yararlanıp arazilerimizde çeşitli meyvelerde ekmeye başlayacağız. Bu sayede köylülerimiz gidip inşaatlarda çalışmak yerine verimli arazilerimizi değerlendirip hem kendi topraklarımızdan ayrılmadan geçimimizi sağlayacağız.'

Kaynak: AA