Şair İbrahim Sadri'den 'Demokrasi Nöbeti'ne Destek

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlara, şiir yorumcusu ve şair İbrahim Sadri sahneye çıkarak destek verdi.

Sadri, Vatan Caddesi'nde 'demokrasi nöbeti' için toplanan vatandaşlara, İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası önündeki sahnede şiir okudu.

AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı meydanlardaki demokrasi nöbetlerine iştirak etmeye çalıştığını ifade eden Sadri, bugün 2 meydanda daha sahneye çıktığını söyledi.

İlk günkü coşku ve heyecanın kaybedilmediğini belirten Sadri, 'Türkiye çok zorlu bir sınavdan geçti. Ülkemiz, bütün dünyanın yüzyıllarca konuşacağı çok büyük bir demokrasi dersi, çok büyük bir 'memleket sevdası' dersi verdi. Allah bütün yurttaşlarımızdan razı olsun. Bu yüzyıllarca konuşulacak destanda şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. O acılarımızı da bu nöbetlerle sarmaya çalışıyoruz. İnşallah el birliğiyle daha güzel günleri de göreceğiz.' ifadelerini kullandı.

İbrahim Sadri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sık sık okuduğu, Arif Nihat Asya'ya ait 'Dua' şiirini okurken, her mısranın sonunda vatandaşlar 'amin' dedi. İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtasını da vatandaşlarla birlikte okuyan Sadri, Vatan Caddesi'nin ardından Kısıklı'ya geçti.

Kaynak: AA